Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mısır, patlamış, tatlısı

Patlamış Mısır Tatlısı

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Patlamış Mısır Tatlısı

Patlamış mısır tatlısı

Sizlere çok güzel ve pratik bir tarifim var ben buna bayılıyorum sizde deneyin vazgeçemeyeceksiniz

Malzemeler:
2 avuç mısır
2 yemek kaşığı pekmez
50 gr margarin
1 paket vanilya
yarım çay bardağı şeker

Yapılışı:
klasik az sıvı yağda önce mısırı patlatıyoruz ama tuz koymuyoruz onu bir kaba alıyoruz tencereye margarini alıyoruz eriyince şekeri atıyoruz karıştırarak eritiyoruz pekmezide katıp karıştırarak az biraz çeviriyoruz (pekmezi fazla ateşte tutmamak lazım çabuk yanıyor ve acı bir tat veriyor) ocağın altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz iyice karıştırıp SOĞUTMADAN hemen mısırları ekliyoruz bütün mısırlar bu karışıma bulanıncaya kadar iyice karıştırıyoruz (bu karışım baya bir sıcak olduğu için elimize dikkat ediyoruz) ve yine soğutmadan küçük kaselere koyuyoruz çünkü soğuyunca kabın şeklini alıyor çıtır çıtır ve enfes bi tat

ben bunu sık sık yaptığım için ölçüleri göz kararı verdim herkes ağız tadına göre şeker oranını ayarlayabilir bu karışımın mısırlarda fazla olmasını isteyen ölçüleri arttırabilir
AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla

Patlamış Mısır Tatlısı

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Patlamış Mısır Tatlısı

teşekkür ederiz ezberim ailesi olarak bu güzel tarifinize karşılık eve gelince yaparsın senin yaptığın gibi tutturamıyoz biz :))
Alıntı Yaparak Cevapla

Patlamış Mısır Tatlısı

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Patlamış Mısır Tatlısı

ne demek elbette yeterki sen istehatta bayram tatlısı yerine bile ikram ederiz :)
Alıntı Yaparak Cevapla

Patlamış Mısır Tatlısı

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Patlamış Mısır Tatlısı

Sık kullanılanlara Ekledim En Kısa Sürede Deneyeceğim ;)
Alıntı Yaparak Cevapla

Patlamış Mısır Tatlısı

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Patlamış Mısır Tatlısı

pişman olmazsın bence teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com