Patlamış Mısır Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlamış Mısır TatlısıPatlamış mısır tatlısı Sizlere çok güzel ve pratik bir tarifim var ben buna bayılıyorum![]() ![]() sizde deneyin vazgeçemeyeceksiniz![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 2 avuç mısır 2 yemek kaşığı pekmez 50 gr margarin 1 paket vanilya yarım çay bardağı şeker Yapılışı: klasik az sıvı yağda önce mısırı patlatıyoruz ama tuz koymuyoruz onu bir kaba alıyoruz tencereye margarini alıyoruz eriyince şekeri atıyoruz karıştırarak eritiyoruz pekmezide katıp karıştırarak az biraz çeviriyoruz (pekmezi fazla ateşte tutmamak lazım çabuk yanıyor ve acı bir tat veriyor) ocağın altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz iyice karıştırıp SOĞUTMADAN hemen mısırları ekliyoruz bütün mısırlar bu karışıma bulanıncaya kadar iyice karıştırıyoruz (bu karışım baya bir sıcak olduğu için elimize dikkat ediyoruz)![]() ve yine soğutmadan küçük kaselere koyuyoruz çünkü soğuyunca kabın şeklini alıyor çıtır çıtır ve enfes bi tat![]() ben bunu sık sık yaptığım için ölçüleri göz kararı verdim herkes ağız tadına göre şeker oranını ayarlayabilir bu karışımın mısırlarda fazla olmasını isteyen ölçüleri arttırabilir![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]()
|
|
Patlamış Mısır Tatlısı |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlamış Mısır Tatlısıteşekkür ederiz ezberim ailesi olarak bu güzel tarifinize karşılık eve gelince yaparsın senin yaptığın gibi tutturamıyoz biz :)) |
|
Patlamış Mısır Tatlısı |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlamış Mısır Tatlısıne demek elbette yeterki sen iste![]() ![]() hatta bayram tatlısı yerine bile ikram ederiz :)
|
|
Patlamış Mısır Tatlısı |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlamış Mısır TatlısıSık kullanılanlara Ekledim En Kısa Sürede Deneyeceğim ;)
|
|
Patlamış Mısır Tatlısı |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlamış Mısır Tatlısıpişman olmazsın bence teşekkürler![]() ![]()
|
|
|
|