3 su b un karıştırma kabına alınır, ortası havuz şeklinde açılır Tuz ve toz şeker unun kenar kısmına serpilir Havuza kuru maya, süt, su, vanilya ve margarin konularak hamur yoğurulur Hamur iyice karışınca 15 dk mayalandırılır Mayalandıktan sonra yumurtalar tek tek iyice yedirilerek eklenir Daha sonra margarinle yağlanmış kalıplara paylaştırılarak tekrar bir süre daha mayalandılır ve sonrasında fırında pişirilirFırından çıkan şambabalar iyice soğuduktan sonra şerbetin içine atılıp 3 ,4 dakika kısık ateşte kaynatılırBöylece tatlımız şerbeti emer Şerbetten alınan tatlılar soğuduktan sonra ister kremşanti ile istenirse da kaymakla süslenirÇilek dilimleri,taze nane yaprakları ve yeşil fıstık tatlımızın üzerinde nefis bir görüntü oluşmasını sağlar
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.