ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çilekli Şambaba (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015320)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:16 AM

Çilekli Şambaba
 
Çilekli Şambaba

Malzemeler :
  • 3 su b. un
  • 1çorba k. kurumaya
  • 1 su b. süt
  • yarım su b.su
  • 4 yumurta
  • 1 çay b. tozşeker
  • 1 p. vanilya
  • 1fiske tuz
  • 150 gr. margarin

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Şerbeti için:
  • 3 su b. toz şeker
  • 3,5 su b. su
  • 1 dilim limon
Üzeri için:
  • 250 gr. çilek
  • 1 poşet şanti
  • 1 çay b.süt
  • şam fıstığı
Hazırlanışı :

3 su b. un karıştırma kabına alınır, ortası havuz şeklinde açılır. Tuz ve toz şeker unun kenar kısmına serpilir. Havuza kuru maya, süt, su, vanilya ve margarin konularak hamur yoğurulur. Hamur iyice karışınca 15 dk. mayalandırılır. Mayalandıktan sonra yumurtalar tek tek iyice yedirilerek eklenir. Daha sonra margarinle yağlanmış kalıplara paylaştırılarak tekrar bir süre daha mayalandılır ve sonrasında fırında pişirilir.Fırından çıkan şambabalar iyice soğuduktan sonra şerbetin içine atılıp 3 ,4 dakika kısık ateşte kaynatılır.Böylece tatlımız şerbeti emer. Şerbetten alınan tatlılar soğuduktan sonra ister kremşanti ile istenirse da kaymakla süslenir.Çilek dilimleri,taze nane yaprakları ve yeşil fıstık tatlımızın üzerinde nefis bir görüntü oluşmasını sağlar.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.