![]() |
Fıstıklı Krokan Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Krokan TarifiFıstıklı Krokan 1 su bardağı şeker 1 çorba kaşığı limon suyu 1 su bardağı antep fıstığı Tavaya şeker ve limon suyu konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fıstıklı Krokan Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Krokan TarifiFıstıklı Krokan Tarifi Bol köpüklü bir kahvenin yanında ya da pastalarla birlikte servis yapabileceğiniz ev yapımı fıstıklı Krokan tarifi Malzemeler, 2 su bardağı tuzsuz yer fıstığı 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı su ![]() Hazırlanışı, Su ve toz şekeri orta derinlikte bir tavaya alın ![]() Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ![]() Fıstıkları tavaya ilave edin ![]() Kısık ateşte fıstıkların rengi değişene kadar pişirmeye devam edin ![]() Tavayı ocaktan indirin ![]() Düz bir zemine yağlı kâğıt ya da folyo serin ![]() Tavadaki karışımı kâğıdın üzerine döküp soğumaya bırakın ![]() Kare parçalar elde etmek için krokanlar soğurken bıçakla üzerine çizikler atın ![]() İyice soğuduktan sonra parçalara bölüp servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|