![]() |
Yassı Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yassı Kadayıf TarifiYassı Kadayıf 1 kg hazır yassı kadayıf 1 kg şeker 5 adet yumurta 1 su bardağı yağ 5 su bardağı su 200 gr ![]() Kadayıflar çırpılmış bol yumurtaya bulanır, yağda kızarttıktan sonra süzgece çıkarılır, oradan kaynar suya atılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yassı Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yassı Kadayıf TarifiYassı Kadayıf Tarifi 1 kilo yassı kadayıf 1 kilo şeker 8 adet yumurta 250 gram zeytinyağı ya da tereyağı Önce yumurtaları bir kapta iyice çalkalamalı, yağı tavada kızdırmalı ve kadayıfları birer birer yumurtaya bulayarak tavaya bırakmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Yassı kadayıflar da çarşıdan tedarik edilir, üzerleri çörekotlariyle bezenmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yassı Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yassı Kadayıf TarifiYassı Kadayıf Tarifi 500 gram yassı kadayıf 2 adet yumurta 4 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su 1/4 adet limon suyu Üzerini süslemek için; Çekilmiş ceviz, fıstık ya da badem İsteğe göre kaymak Kızartmak için; Sıvıyağ Satın aldığımız yassı kadayıfların kenarlarını makasla incecik kestikten sonra çırptığımız yumurtalara tersli yüzlü bulayıp sıvıyağda kızartalım ![]() Her iki tarafını da nar gibi kızarttıktan sonra kenarlı ve kapaklı bir tepsiye dizelim ![]() Toz şekeri, su ve limon suyu ile birlikte kaynatıp şurubu hazırlayalım ![]() Kadayıfların üzerine 1-2 adet tabak kapattıktan sonra hazırladığımız şurubu döküp ağzı kapalı olarak orta ısıdaki ateşte kaynatalım ![]() Kadayıflar şurubu iyice çekip de yumuşaymca ocaktan indirip soğumasını bekleyelim ![]() Servis yapacağımız zaman üzerine çekilmiş ceviz ve istersek de kaymak koyup servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yassı Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yassı Kadayıf TarifiYassı Kadayıf Tarifi 400 g Yassı kadayıf 5 tane Yumurta 300 g Çiçekyağı (1 ![]() 750 g Şeker (3 bardak) 750 g Su (3 bardak) 1/2 çorba kaşığı Limon suyu Çekilmiş ceviz (üzerine) içinde; 750 g şeker (3 bardak) ile 750 g su (3 bardak) bulunan büyükçe bir tencereyi orta ısıdaki ateşe oturtarak, karıştırmak suretiyle şekeri su içinde eritiniz ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, 400 g yassı kadayıfı, çalkalanmış hâldeki 5 yumurtaya teker teker buladıktan sonra bunları, içinde kızgın hâlde 300 g çiçek yagı (1 ![]() ![]() Kadayıfları, kızarmalarını müteakip, evvelce hazırlayıp ılınmaya bırakmış olduğunuz şurup tenceresine atarak 15 dakika daha kaynatınız ve sonra şurup tenceresinin içinde soğumaya bırakınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yassı Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yassı Kadayıf Tarifi10 adet yuvarlak yassıkadayıf 1 lt ![]() ![]() 900 ml ![]() 75 gr ![]() 3 adet yumurta (çırpılmış) Sütü ılındırın ![]() ![]() ![]() ![]() Kadayıfı pişireceğiniz tepsinin içinde yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() Bir kabın içinde ılık su hazırlayın ![]() ![]() ![]() Şurubunu hazırlamak için tencerede şeker, su ve limon suyunu birlikte bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|