ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Yassı Kadayıf Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015067)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:57 AM

Yassı Kadayıf Tarifi
 
Yassı Kadayıf

1 kg hazır yassı kadayıf
1 kg şeker
5 adet yumurta
1 su bardağı yağ
5 su bardağı su
200 gr. ceviz içi

Kadayıflar çırpılmış bol yumurtaya bulanır, yağda kızarttıktan sonra süzgece çıkarılır, oradan kaynar suya atılır. Kadayıflar bitene kadaraynı işlem yapıldıktan sonra 5 bardak su ile hazırlanan şekerli şuruba atılır. Kadayıf 10 dakika kaynatılır, ateşten alınır, soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serpilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:57 AM

Yassı Kadayıf Tarifi
 
Yassı Kadayıf Tarifi

1 kilo yassı kadayıf
1 kilo şeker
8 adet yumurta
250 gram zeytinyağı ya da tereyağı

Önce yumurtaları bir kapta iyice çalkalamalı, yağı tavada kızdırmalı ve kadayıfları birer birer yumurtaya bulayarak tavaya bırakmalıdır. Yassı kadayıfların iki tarafı kızarınca tavadan alıp yağları süzülmek üzere kevgire konulmalıdır. Sonra, kadayıfları, kaynamakta bulunan koyu şerbet içine, birer birer atıp biraz beklemeli ve tatlıdan çıkararak tabaklara istif etmeli ve hangi garnitürden konulacaksa onu da kadayıfların üzerine yaymalı. Kalan tatlı şerbetini de gezdirip, kadayıf istifi üzerine tamamlamalıdır.

Not: Yassı kadayıflar da çarşıdan tedarik edilir, üzerleri çörekotlariyle bezenmiştir. Yassı kadayıfın lezzeti pek hoştur. Dövülmüş iç ceviz, hindistanceviziyle ve bademlisi olur. Ayrıca kaymaklısı ve katmerlisi de yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:57 AM

Yassı Kadayıf Tarifi
 
Yassı Kadayıf Tarifi

500 gram yassı kadayıf
2 adet yumurta
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/4 adet limon suyu

Üzerini süslemek için;
Çekilmiş ceviz, fıstık ya da badem
İsteğe göre kaymak
Kızartmak için;
Sıvıyağ

Satın aldığımız yassı kadayıfların kenarlarını makasla incecik kestikten sonra çırptığımız yumurtalara tersli yüzlü bulayıp sıvıyağda kızartalım.
Her iki tarafını da nar gibi kızarttıktan sonra kenarlı ve kapaklı bir tepsiye dizelim.
Toz şekeri, su ve limon suyu ile birlikte kaynatıp şurubu hazırlayalım.
Kadayıfların üzerine 1-2 adet tabak kapattıktan sonra hazırladığımız şurubu döküp ağzı kapalı olarak orta ısıdaki ateşte kaynatalım.
Kadayıflar şurubu iyice çekip de yumuşaymca ocaktan indirip soğumasını bekleyelim.
Servis yapacağımız zaman üzerine çekilmiş ceviz ve istersek de kaymak koyup servis yapalım.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:58 AM

Yassı Kadayıf Tarifi
 
Yassı Kadayıf Tarifi

400 g Yassı kadayıf
5 tane Yumurta
300 g Çiçekyağı (1.1/2 bardak)
750 g Şeker (3 bardak)
750 g Su (3 bardak)
1/2 çorba kaşığı Limon suyu
Çekilmiş ceviz (üzerine)

içinde; 750 g şeker (3 bardak) ile 750 g su (3 bardak) bulunan büyükçe bir tencereyi orta ısıdaki ateşe oturtarak, karıştırmak suretiyle şekeri su içinde eritiniz. Şeker eridikten sonra 10 — 12 dakika kadar daha kavratmaya devam ediniz. Bilâhare; sıcak şurubu ılınmak üzere bir tarafa bırakınız.
Diğer taraftan, 400 g yassı kadayıfı, çalkalanmış hâldeki 5 yumurtaya teker teker buladıktan sonra bunları, içinde kızgın hâlde 300 g çiçek yagı (1.1/2 bardak) bulunan bir tavaya atınız ve her iki tarafları da pembemsi bir hâl alıncaya kadar kızartınız.
Kadayıfları, kızarmalarını müteakip, evvelce hazırlayıp ılınmaya bırakmış olduğunuz şurup tenceresine atarak 15 dakika daha kaynatınız ve sonra şurup tenceresinin içinde soğumaya bırakınız. Soğuyan kadayıfları tabağa alınız ve üzerlerine çekilmiş ceviz koyarak servis yapınız.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:58 AM

Yassı Kadayıf Tarifi
 
10 adet yuvarlak yassıkadayıf

1 lt. ılık. süt (4 su bardağı)

900 ml. ayçiçek ycığı (4 su bardağı)

75 gr. un

3 adet yumurta (çırpılmış)

Sütü ılındırın. Kadayıfı kenarlarından ince şeritler halinde kesin. Ilık sütün içine koyarak 5 dakika bekletin. Avuçlarınızın arasında sıkarak sütten çıkaııp temiz bir kaba alın.

Kadayıfı pişireceğiniz tepsinin içinde yağı kızdırın. Kadayıf şeritlerini önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Tepsideki kızgın yağın içine koyarak her iki tarafını da altın sarısı renk alıncaya, hatta biraz kahverengileşinceye kadar kızartın.

Bir kabın içinde ılık su hazırlayın. Kızaran kadayıfları bir maşa ile yağdan alıp ılık suyun içine koyun. Avuçlarınızın arasında sıkarak sudan çıkarıp, hafifçe üst üste bindirerek tepsiye dizin.

Şurubunu hazırlamak için tencerede şeker, su ve limon suyunu birlikte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp 4-5 dakika daha kaynatın. Kepçe ile tepsideki kadayıfların üzerine dökün. Tepsiyi kısık ateşe oturtup 10 dakika pişirerek ateşten alın. Soğuduktan sonra üzerine çekilmiş fındık, ceviz içi, antepfıstığı veya toz hindistancevizi serpip, dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.