![]() |
Cevizli Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Kadayıf TarifiCevizli Kadayıf Tarifi MALZEMELER 1 Yufka 1 ![]() 300 gr Tel Kadayif 1 Çorba Kasigi Tereyagi Serbet malzemesi: 4 Su Bardagi Seker 5 Su Bardagi Su YAPILIŞ TARİFİ Tezgaha yufkayi serin ![]() ![]() ![]() ![]() Rulo seklinde hazirladiginiz yufkayi 1 ![]() ![]() Yaglanmis firin tepsisine kestiginiz parçalari yerlestirin ![]() ![]() Bir kapta seker ve suyu kaynatin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevizli Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Kadayıf TarifiCevizli Kadayıf Tarifi 750 gr tel kadayıfı 1,5 bardak sadeyağ 2 bardak iç-ceviz Şurubu için : 5 bardak toz şeker 4 bardak su 1 çorba kaşığı limon Orta bor bir tepsiye, kadayıf hamuru iyice didiklendikten sonra yarısı döşenir, üzerine çekilmiş ceviz serpilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevizli Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Kadayıf TarifiCevizli Kadayıf Tarifi Malzemeler 300 gr ![]() 100 gr ![]() 200 gr ![]() 3 bardak toz şeker 2 bardak su yarım limon suyu Yapılışı Aynı boyda iki tepsi alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Kadayıfın hamur olmaması için hem hamurun, hem şurubun sıcak olması lazımdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevizli Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Kadayıf Tarifi200 gr tereyağı Yarım kg tel kadayıf 250 gr dövülmüş ceviz 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 1 limonun suyu Önce şerbeti hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevizli Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Kadayıf Tarifi500 gr ![]() 250 gr ![]() 250 gr ![]() Şurubu İçin; 750 gr toz şeker 4 su bardağı süt Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevizli Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Kadayıf Tarifi1 kg ![]() 250 gram ceviz 350 gram margarin 1 tatlı kaşığı tarçın Şerbeti için: 1250 gram tozşeker 1 litre su 1/4 adet limonun suyu Üzeri için: Kaymak İlk önce, kadayıf döşeyeceğimiz tepsinin ne kadar kadayıf aldığını bilmemiz lazımdır ![]() ![]() ![]() Satın aldığımız kadayıfı, iyice didikleyelim ![]() ![]() Kadayıf tepsisini, 50 gram margarinle yağlayalım ![]() Cevizlerin düzgün olan yarım parçalarından 15-20 tane ayırıp, yağladığımız tepsinin dibine yapıştıralım ![]() ![]() Şimdi kadayıfın yarısını, tepsinin dibine düzgünce serelim ![]() Çekilmiş cevizi, tarçın ile karıştırıp, kadayıfın üzerine serpelim ![]() ![]() 50-60 gram yağı fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak, tepsinin üzerine serpiştirelim ![]() Önceden ısıttığımız kızgın fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ![]() Fırından çıkarıp ters yüz ederek, tekrar fırına verelim ve diğer tarafının da kızarmasını sağlayalım ![]() 1 ![]() ![]() Şurubu kaynatıp, kıvama gelince, limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatarak, ocaktan indirelim ![]() Pişmiş olan kadayıfı fırından çıkarıp, kaynar şekilde olan şuruptan üzerine kepçe kepçe gezdirelim ve şurubu emdirelim ![]() Biraz soğuduktan sonra kesip, üzerine kaymak koyarak, servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|