ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Cevizli Kadayıf Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015001)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:08 AM

Cevizli Kadayıf Tarifi
 
Cevizli Kadayıf Tarifi

MALZEMELER
1 Yufka
1.5 Su Bardagi Dövülmüs Ceviz
300 gr Tel Kadayif
1 Çorba Kasigi Tereyagi
Serbet malzemesi:
4 Su Bardagi Seker
5 Su Bardagi Su

YAPILIŞ TARİFİ
Tezgaha yufkayi serin.Cevizden 2 çorba kasigi ayirip kalanini yufkanin üzerine serpin. Tel kadayifi didikleyip cevizin üzerine yayin. Yufkayi rulo seklinde sarin.
Rulo seklinde hazirladiginiz yufkayi 1.5 parmak kalinliginda kesin.
Yaglanmis firin tepsisine kestiginiz parçalari yerlestirin. Üzerlerine azar azar tereyagi ve ceviz ilave edip 30 dakika pisirin.
Bir kapta seker ve suyu kaynatin. Serbetinizi hazirlayin ve sogumaya birakin. Pisirdiginiz kadayif sicakken üzerine soguk serbeti dökün.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:08 AM

Cevizli Kadayıf Tarifi
 
Cevizli Kadayıf Tarifi

750 gr tel kadayıfı
1,5 bardak sadeyağ
2 bardak iç-ceviz
Şurubu için :
5 bardak toz şeker
4 bardak su
1 çorba kaşığı limon

Orta bor bir tepsiye, kadayıf hamuru iyice didiklendikten sonra yarısı döşenir, üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Kadayıf hamurunun artan yarısı cevizlerin üzerine didikleyerek yayılır. Sadeyağ eritilir, tepsiye dökülür ve fırına sürülür. Isı fırının altından verilir. Böylece yarım saat pişirilir. Kadayıf fırında iken, bir tencere alınır ve buna yandaki ölçülere göre su, şeker ve limon suyu konularak 5 dakika kaynatılıp şurup haline getirilir. Diğer taraftan kadayıf iyice kızarınca, fırından alınır, yağı süzülerek üzerine hemen kaynar durumdaki şurup kadayıfa yedirile yedirile dökülür ve tepsinin üzerine bir kapak kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuyunca, tepsi alt üst edilir ve kesilip tabaklara alınarak servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:08 AM

Cevizli Kadayıf Tarifi
 
Cevizli Kadayıf Tarifi

Malzemeler
300 gr. taze kadayıf
100 gr. tereyağı
200 gr. ceviz içi
3 bardak toz şeker
2 bardak su
yarım limon suyu

Yapılışı
Aynı boyda iki tepsi alınır. Kadayıfın - pişirileceği tepsiye yağın hepsi oda sıcaklığında yumuşatılıp sıvanır. Eğer kadayıf tazeyse düz olarak boylamasına yerleştirilir. Tepsinin altı görünmeyecek gibi olunca kıyılan cevizler yerleştirilip üzerine geriye kalan kadayıflar yerleştirilir. Kadayıflar tepsiye yerleştirilince üzerine bir naylon koyulup bir tepsi yerleştirilir. Onun üzerine de bir ağırlık koyulup kadayıfların iyice basılması için birkaç saat beklenir. Daha sonra İyice basılan kadayıf orta hararetli fırına sokularak hafif pembe renkte pişirilir. Tepsi fırından çıkarılıp, aynı büyüklükte kî ikinci tepsiye dağıtmadan ters çevrilir. Tekrar fırına sokulup üstü nar gibi kızartılır. Diğer yandan şeker ve su kaynatılır ve içine bir çorba kaşığı limon suyu koyulup ateşten indirilir. Fırından çıkarılan kadayıfa sıcak sıcak dökülür.

Not: Kadayıfın hamur olmaması için hem hamurun, hem şurubun sıcak olması lazımdır. Şurubunun da mutlaka şeker 3, su 2 ölçüsünde koyu bir şurup olması lazımdır. O zaman kadayıf kıtır olur.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:08 AM

Cevizli Kadayıf Tarifi
 
200 gr tereyağı

Yarım kg tel kadayıf

250 gr dövülmüş ceviz

4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1 limonun suyu

Önce şerbeti hazırlayın. Şekerle suyu ateşe koyun. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın, soğumaya bırakın. Fırını 180 derecede ısıtın. Geniş bir tepside tereyağını eritin. Kadayıfı tel tel ayırıp her verini tereyağına bulayın. Yarısını ayrı bir yere alın. Kalan yarısını tepsiye düzgünce yayın. Dövülmüş cevizi her yerine eşit biçimde serpiştirin. Kalan kadayıfı da üstüne serin. Elinizle hafif bastırın. Tepsiyi sıcak fırına atın. Üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, yaklaşık yarım saat pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:09 AM

Cevizli Kadayıf Tarifi
 
500 gr. tel kadayıf

250 gr. tereyağı

250 gr. ceviz

Şurubu İçin;

750 gr toz şeker

4 su bardağı süt

Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın. Tereyağının az bir miktarı ile tepsiyi yağlayın. Kalan tereyağını eritip kadayıfa ilave ederek harmanlayın. Yağladığınız kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını tepsiye yayıp bastırın. Cevizi rondodan geçirip kadayıfın üzerine serpiştirin. Kalan kadayıfa cevizleri yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu için, sütü tencereye aktarın. Şekeri ilave edip karıştırın. Şeker eridikten sonra kaynatın. Ocağın altını kısıp kadayıf fırından çıkana kadar sıcak olarak bekletin. Pişen kadayıfın üzerine şurubu döküp oda ısısında soğumaya bırakın. Kare şeklinde kestiğiniz kadayıfın üzerini iri kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:09 AM

Cevizli Kadayıf Tarifi
 
1 kg. tel kadayıf

250 gram ceviz

350 gram margarin

1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:

1250 gram tozşeker

1 litre su

1/4 adet limonun suyu

Üzeri için:

Kaymak

İlk önce, kadayıf döşeyeceğimiz tepsinin ne kadar kadayıf aldığını bilmemiz lazımdır. Bunu da deneyerek, öğrenebiliriz. Onun için, ilk döşeyeceğimiz kadayıf ince ya da kalın olabilir.

Satın aldığımız kadayıfı, iyice didikleyelim. Ondan sonra, 250 gram erittiğimiz margarin ile iyice yoğuralım.

Kadayıf tepsisini, 50 gram margarinle yağlayalım.

Cevizlerin düzgün olan yarım parçalarından 15-20 tane ayırıp, yağladığımız tepsinin dibine yapıştıralım. Geri kalanını, makineden çekelim.

Şimdi kadayıfın yarısını, tepsinin dibine düzgünce serelim. Elimizle iyice bastırarak, ezelim

Çekilmiş cevizi, tarçın ile karıştırıp, kadayıfın üzerine serpelim. Geri kalan kadayıfı da düzgünce tepsiye serip, gene iyice bastıralım.

50-60 gram yağı fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak, tepsinin üzerine serpiştirelim.

Önceden ısıttığımız kızgın fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Fırından çıkarıp ters yüz ederek, tekrar fırına verelim ve diğer tarafının da kızarmasını sağlayalım.

1.250 gram tozşekerle 1 litre suyu bir tencereye koyup, kaynatalım.

Şurubu kaynatıp, kıvama gelince, limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatarak, ocaktan indirelim.

Pişmiş olan kadayıfı fırından çıkarıp, kaynar şekilde olan şuruptan üzerine kepçe kepçe gezdirelim ve şurubu emdirelim.

Biraz soğuduktan sonra kesip, üzerine kaymak koyarak, servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.