Elmali Kek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmali Kek TarifiElmali Kek Tarifi Mazemeleri 2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı kabartma tozu yarım su bardağı portakal suyu 1/3 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı krema 1,5 su bardağı kek un 1,5 su bardağı un yarım su bardağı rendelenmiş çedar peyniri 2 adet elma Yapilisi Yumurtaları toz şekerle birlikte çırpın, kabartma tozunu ekleyin Ardından portakal suyunu, yoğurdu ve kremayı ilave edip karıştırın, son olarak rende çedar peyniri ekleyip, kamura karıştırın, dikdörtgen kek kalıbımı yağlayın, hamuru kalıba boşaltın, elmaların kabuklarını soyup çekirdek yataklarını çıkarıp incecik dilimleyin, hamurun üzerine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40- 45 dakika pişirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
|
|
Elmali Kek Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmali Kek TarifiElmali Kek Tarifi Mazemeleri 3 elma 3 yumurta 1,5 su b tozşekeryarım p margarin1 çay b süt1 p kabartma tozu1 p vanilya1 limon kabuğu rendesi 2 çorba k üzüm2 çorba k fındık2 su b un1 tatlı k tarçınHAZIRLANIŞI: Kek için şeker(şekerden 2 çorba kaşığı elmalar için ayırın) ve margarini mikserle çırpın ![]() üzerine tek tek yumurtaları kırıp çırpmaya devam edin sütü,kabartma tozunu,vanilyayı,limon kabuğu rendesini,üzümü ve fındığı da ekleyin 2 su bardağ un kıvam olarak yeterli oluyor karışım sağlandıktan sonra kelepçelikek kalıbına boşaltın elmaları ortadan ikiyekesip çekirdeklerini alın ters çevirip üzerinibıçakla elma dağılmadan karelere kesin ![]() elmaları hafifçe kek hamurunun üzerine bastırarak dizin ayırdığınız şekeri ve tarçınıelmaların üzerine serpiştirip fırına koyun ![]() 180 derecede daha sonra fırının ısısını ayarlayarak içi yumuşak kalmayacak şekilde pişirin
|
|
|
|