Mekik Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mekik Tatlısı TarifiMekik Tatlısı Tarifi Fındıklı mekik tatlısı Bu tarifi Ebru Şallı'nın yemek programından almıştım, denedim ve biz beğendik Ben tarifi yarım ölçü yaptım ve hamuruna 1 kaşık şeker ekledim Malzemeler:
Şeker ve su bir tencerede kaynatılır, 5 dk sonra limon suyu eklenir, kısa bir süre daha kaynatılır Hazırlanışı: Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler karıştırılır Aldığı kadar un (bende yarım ölçü için 1,5 su bardağı un yeterli geldi) ve kabartma tozuyla kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan güzel şekil verilebilen bir hamur yapılır Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır oval şekil verilir ve ortasına bıçakla kesik yapılır Bu kesiğe fındık (ben fındıkları ortadan 2 ye bölerek kullandım) yerleştirilir, kenarları düzeltilerek mekik şekli verilir Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilirOrta ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir Fırından çıkan tatlıların üzerine sıcağa yakın ılık şerbet dökülür Arada tatlılar ters çevrilerek şerbeti çekmesi sağlanır Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına alınır Not: Yarım ölçü ile 18-20 adet çıktı |
Mekik Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mekik Tatlısı TarifiMekik Tatlısı Malzemeler:
Huzur içinde hayırlı ramazanlar diliyorum Hazırlanışı : İlk önce şerbet hazırlanır Tencereye şeker ve suyu konulup kaynamaya bırakılır Kaynayınca yarım limon kabuğuyla şerbete koyulur Kısık ateştete 20 dakika daha kaynatılır Daha sonra soğumaya bırakılır 1 Yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın Yumuşamış tereyağ ve bütün malzemeleri karıştırın Unu azar azar ileve edip ele yapışmayan bir hamur elde edin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun köfte gibi şekil verin Ortalarına fındık koyup üzerine yumurta sarısı sürün Tepsiye biraz aralıklı dizdikten sonra 170 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin Piştikten sonra şerbetini dökün Şerbetini çekince tatlımız servise hazırdır Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalı Hepinize afiyet olsun |
|