Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mekik, tarifi, tatlısı

Mekik Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mekik Tatlısı Tarifi



Mekik Tatlısı Tarifi

Fındıklı mekik tatlısı

Bu tarifi Ebru Şallı'nın yemek programından almıştım, denedim ve biz beğendik Ben tarifi yarım ölçü yaptım ve hamuruna 1 kaşık şeker ekledim



Malzemeler:
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin (ben tereyağ kullandım)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
  • fındık
Şerbeti için: 3 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1 çay kaşığı limon suyu
Şeker ve su bir tencerede kaynatılır, 5 dk sonra limon suyu eklenir, kısa bir süre daha kaynatılır

Hazırlanışı: Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler karıştırılır Aldığı kadar un (bende yarım ölçü için 1,5 su bardağı un yeterli geldi) ve kabartma tozuyla kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan güzel şekil verilebilen bir hamur yapılır Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır oval şekil verilir ve ortasına bıçakla kesik yapılır Bu kesiğe fındık (ben fındıkları ortadan 2 ye bölerek kullandım) yerleştirilir, kenarları düzeltilerek mekik şekli verilir Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilirOrta ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir Fırından çıkan tatlıların üzerine sıcağa yakın ılık şerbet dökülür Arada tatlılar ters çevrilerek şerbeti çekmesi sağlanır Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına alınır

Not: Yarım ölçü ile 18-20 adet çıktı





Alıntı Yaparak Cevapla

Mekik Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mekik Tatlısı Tarifi



Mekik Tatlısı



Malzemeler:
  • 125 Gram Tereyağ
  • 2 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Bardağı İrmik
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • Un
  • Fındık
Şerbet için:
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • Yarım Limon
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba
Huzur içinde hayırlı ramazanlar diliyorum

Hazırlanışı :

İlk önce şerbet hazırlanır
Tencereye şeker ve suyu konulup kaynamaya bırakılır
Kaynayınca yarım limon kabuğuyla şerbete koyulur
Kısık ateştete 20 dakika daha kaynatılır Daha sonra soğumaya bırakılır
1 Yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın
Yumuşamış tereyağ ve bütün malzemeleri karıştırın
Unu azar azar ileve edip ele yapışmayan bir hamur elde edin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun köfte gibi şekil verin
Ortalarına fındık koyup üzerine yumurta sarısı sürün
Tepsiye biraz aralıklı dizdikten sonra 170 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin
Piştikten sonra şerbetini dökün
Şerbetini çekince tatlımız servise hazırdır
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalı

Hepinize afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.