ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Mekik Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014883)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:28 AM

Mekik Tatlısı Tarifi
 
Mekik Tatlısı Tarifi

Fındıklı mekik tatlısı

Bu tarifi Ebru Şallı'nın yemek programından almıştım, denedim ve biz beğendik. Ben tarifi yarım ölçü yaptım ve hamuruna 1 kaşık şeker ekledim.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin (ben tereyağ kullandım)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
  • fındık
Şerbeti için: 3 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1 çay kaşığı limon suyu
Şeker ve su bir tencerede kaynatılır, 5 dk. sonra limon suyu eklenir, kısa bir süre daha kaynatılır.

Hazırlanışı: Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler karıştırılır. Aldığı kadar un (bende yarım ölçü için 1,5 su bardağı un yeterli geldi) ve kabartma tozuyla kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan güzel şekil verilebilen bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır oval şekil verilir ve ortasına bıçakla kesik yapılır. Bu kesiğe fındık (ben fındıkları ortadan 2 ye bölerek kullandım) yerleştirilir, kenarları düzeltilerek mekik şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir.Orta ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan tatlıların üzerine sıcağa yakın ılık şerbet dökülür. Arada tatlılar ters çevrilerek şerbeti çekmesi sağlanır. Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına alınır.

Not: Yarım ölçü ile 18-20 adet çıktı.



http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:28 AM

Mekik Tatlısı Tarifi
 
Mekik Tatlısı



Malzemeler:
  • 125 Gram Tereyağ
  • 2 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Bardağı İrmik
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • Un
  • Fındık
Şerbet için:
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • Yarım Limon
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba.
Huzur içinde hayırlı ramazanlar diliyorum.

Hazırlanışı :

İlk önce şerbet hazırlanır.
Tencereye şeker ve suyu konulup kaynamaya bırakılır.
Kaynayınca yarım limon kabuğuyla şerbete koyulur.
Kısık ateştete 20 dakika daha kaynatılır. Daha sonra soğumaya bırakılır.
1 Yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın.
Yumuşamış tereyağ ve bütün malzemeleri karıştırın.
Unu azar azar ileve edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun köfte gibi şekil verin.
Ortalarına fındık koyup üzerine yumurta sarısı sürün.
Tepsiye biraz aralıklı dizdikten sonra 170 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra şerbetini dökün.
Şerbetini çekince tatlımız servise hazırdır.
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalı.

Hepinize afiyet olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.