10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çimdik Tatlısı Tarifi
Çimdik Tatlısı Tarifi
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 fincan ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
alabildiğince un
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Şerbet için:
2,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/4 limon dilimi
Ön hazırlık olarak su, şeker ve yarım limon dilimini kaynatalım ve soğutmaya bırakalım Şerbeti buzdolabına koyup iyice soğumasını sağlayalım Hamuru hazırlamaya başlayalım 1 yumurta, yoğurt ve ayçiçek yağını bir kapta karıştıralım, içine unu, kabartma tozunu ekleyelim Hamuru iki bezeye ayırıp, kalınca iki yufka açalım Yufkaları 2 cm 'lik kareler halinde keselim Karenin karşılıklı 2 ucunu ters yönde yapıştıralım Kızdırılmış ayçiçek yağında hamurları birkaç partide kızartalım Kızartma esnasında delikli kepçe ile 1-2 kez karıştıralım Kızaran hamurları yağlarını iyice süzerek, çıkaralım Hemen soğuk şerbete aktaralım Kalan diğer parçaları da kızartalım Şerbetin bulunduğu kaba aktaralım Kızaran hamurları servis tabağına, şerbetini süzerek, alalım
|
|
|