![]() |
Çimdik Tatlısı Tarifi
Çimdik Tatlısı Tarifi
1 adet yumurta 1 fincan yoğurt 1 fincan ayçiçek yağı 1 paket kabartma tozu alabildiğince un 1,5 su bardağı ayçiçek yağı Şerbet için: 2,5 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker 1/4 limon dilimi Ön hazırlık olarak su, şeker ve yarım limon dilimini kaynatalım ve soğutmaya bırakalım. Şerbeti buzdolabına koyup iyice soğumasını sağlayalım. Hamuru hazırlamaya başlayalım. 1 yumurta, yoğurt ve ayçiçek yağını bir kapta karıştıralım, içine unu, kabartma tozunu ekleyelim. Hamuru iki bezeye ayırıp, kalınca iki yufka açalım. Yufkaları 2 cm.'lik kareler halinde keselim. Karenin karşılıklı 2 ucunu ters yönde yapıştıralım. Kızdırılmış ayçiçek yağında hamurları birkaç partide kızartalım. Kızartma esnasında delikli kepçe ile 1-2 kez karıştıralım. Kızaran hamurları yağlarını iyice süzerek, çıkaralım. Hemen soğuk şerbete aktaralım. Kalan diğer parçaları da kızartalım. Şerbetin bulunduğu kaba aktaralım. Kızaran hamurları servis tabağına, şerbetini süzerek, alalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.