![]() |
Pamuk Prenses Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pamuk Prenses TarifiPamuk Prenses Tarifi 22,5 cm'lik 1 pişmemiş milföy hamur kasesi Harcı: 175 gr kuru siyah erik (bir gece suda bırakılıp, süzüldükten sonra, çekirdekleri çıkarılarak, her biri ikiye bölünmüş) 350 gr ekşi elma (kabukları soyulup, ortalarındaki çekirdekli kısımlar çıkarıldıktan sonra dilimlenmiş) 1 tatlı kaşığı limon suyu 60 gr (1 3 su bardağı) kuru üzüm 1 çay kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı şeker Merengi: 3 yumurtanın akı 175 gr (3 4 su bardağı) toz şeker Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Merengi hazırlamak için, yumurta aklarını büyük bir kasede, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından çıkarıp, fırının sıcaklığını azaltınız (180°C) ![]() Merengi, kaşıkla harcın üstüne boşaltıp, tahta kaşığın tersiyle kaldırarak, süslü bir biçim veriniz ![]() Tepsiyi yeniden fırına sürüp 20-25 dakika daha, mereng sertleşip pembeleşene kadar pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından çıkarıp, tatlıyı bir servis tabağına aktararak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pamuk Prenses Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pamuk Prenses Tarifi1,5 su bardağı süt 2 paket krem şanti 1,5 çay bardağı tozşeker 4 adet yumurta 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 3 paket vanilya Yarım paket damla çikolata 1 çay bardağı hindistancevizi 5-6 adet bisküvi Üzerine: 2 çorba kaşığı kakao Süt ile krem şantiyi koyulaşana dek çırpalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|