ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Pamuk Prenses Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014724)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:55 AM

Pamuk Prenses Tarifi
 
Pamuk Prenses Tarifi

22,5 cm'lik 1 pişmemiş milföy hamur kasesi

Harcı:
175 gr kuru siyah erik (bir gece suda bırakılıp, süzüldükten sonra, çekirdekleri çıkarılarak, her biri ikiye bölünmüş)
350 gr ekşi elma (kabukları soyulup, ortalarındaki çekirdekli kısımlar çıkarıldıktan sonra dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı limon suyu
60 gr (1 3 su bardağı) kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı şeker

Merengi:
3 yumurtanın akı
175 gr (3 4 su bardağı) toz şeker

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip, ısıtınız. Hamur kasesini bir tepsiye yerleştiriniz. Orta boy bir kasede, erik, elma, limon suyu, kuru üzüm, tarçın ve 1 çorba kaşığı şekeri karıştırınız. Karışımı hamur kasesine boşaltıp, düz kenarlı bir bıçakla üstünü düzgünleştiriniz. Üstüne kalan 1 çorba kaşığı şekeri serpip, fırının orta katında 15 dakika pişiriniz.
Merengi hazırlamak için, yumurta aklarını büyük bir kasede, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz. 1 çorba kaşığı şeker katıp, mereng sert ve parlak olana kadar çırpınız. Madeni bir kaşıkla kalan şekeri ekleyiniz.
Tepsiyi fırından çıkarıp, fırının sıcaklığını azaltınız (180°C).
Merengi, kaşıkla harcın üstüne boşaltıp, tahta kaşığın tersiyle kaldırarak, süslü bir biçim veriniz.
Tepsiyi yeniden fırına sürüp 20-25 dakika daha, mereng sertleşip pembeleşene kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından çıkarıp, tatlıyı bir servis tabağına aktararak servis ediniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:55 AM

Pamuk Prenses Tarifi
 
1,5 su bardağı süt

2 paket krem şanti

1,5 çay bardağı tozşeker

4 adet yumurta

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

3 paket vanilya

Yarım paket damla çikolata

1 çay bardağı hindistancevizi

5-6 adet bisküvi

Üzerine:

2 çorba kaşığı kakao

Süt ile krem şantiyi koyulaşana dek çırpalım. Ayrı bir kapta tozşeker ve yumurtaları iyice çırpalım-. Şekerli yumurtayı krem şantiye ekleyelim. Üzerine rendelenmiş limon kabuğunu ve vanilyayı katıp tekrar çırpalım. Ardından damla çikolatayı ve hindistancevizi ilave edip malzemeleri son kez karıştıralım. Kalıba streç film serelim. Üzerine un haline getirdiğimiz bisküvileri serpelim. Bisküvilerin üzerine hazırladığımız malzemeyi boşaltalım. Buzlukta donana dek bekletelim. Sonrasında üzerine kakao serpip servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.