Nuga Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nuga TarifiNuga tarifi Haşlanmış 1 kilo bademin kabuklarını soyup soğuk sudan geçiriniz Süzüp bir bezle kurulayarak 4 saat bırakınız Sonra tepsiye koyup orta hararetli fırında sararıncaya kadar kurutunuz 480 gram şekere bir çorba kaşığı sirke koyup tahta kaşıkla orta ateşte çeviriniz Şeker eridikten sonra bademleri içine karıştırıp o hararette bırakınız Yalnız yanmamasma dikkat ediniz Zira Nuganın güzelliği renginin değişmemesindedir Sonra zeytinyağla çok hafif yağlanmış tepsiye bir santim kalınlığında döküp soğutunuz Not: Badem yerine (birçok helvacının yaptığı gibi) kavrulmuş fındık da kullanılır
|
|
|
|