ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Nuga Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014601)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:15 AM

Nuga Tarifi
 
Nuga tarifi

Haşlanmış 1 kilo bademin kabuklarını soyup soğuk sudan geçiriniz. Süzüp bir bezle kurulayarak 4 saat bırakınız. Sonra tepsiye koyup orta hararetli fırında sararıncaya kadar kurutunuz. 480 gram şekere bir çorba kaşığı sirke koyup tahta kaşıkla orta ateşte çeviriniz. Şeker eridikten sonra bademleri içine karıştırıp o hararette bırakınız. Yalnız yanmamasma dikkat ediniz. Zira Nuganın güzelliği renginin değişmemesindedir. Sonra zeytinyağla çok hafif yağlanmış tepsiye bir santim kalınlığında döküp soğutunuz.

Not: Badem yerine (birçok helvacının yaptığı gibi) kavrulmuş fındık da kullanılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.