![]() |
Potifur Kek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Potifur Kek TarifiPotifur kek tarifi MALZEME: 5 çorba kaşığı şeker 5 yumurta 5 çorba kaşığı un 1 su bardağı ince çekilmiş badem 1 limonun rendelenmiş kabukları 1 çay kaşığı vanilya 2 çorba kaşığı pudra şekeri HAZIRLANIŞI: Şeker ve yumurta bir tencereye konur ![]() ![]() Un, bir kaba elenir ![]() ![]() ![]() Üzerine,yumurta-şeker karışımı dökülür ![]() ![]() Ucuna "huni" bağlanmış bir torbaya doldurulur ![]() Fırın tepsisine alüminyum folyo kâğıt yayılır ![]() ![]() Üzerine pudra şekeri serpilir ![]() Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir ![]() Piştikten sonra üzerine tekrar pudra şekeri serpilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Potifur Kek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Potifur Kek Tarifi5 adet yumurta 250 gr ![]() 1 büyük paket margarin 250 gr ![]() Yarım paket kabartma tozu Vanilya Yumurta ile şekeri hafif ateş üzerinde veya mikserde koyu ezilmiş yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpınız ![]() Unu eleyiniz, içine yumuşak yağları parça parça koyunuz ![]() ![]() Çarpılmış yumurtaya unu ilâve edip, 1-2 defa karıştırınız ![]() Yağlanmış, unlanmış küçük madlen kalıplarına veya papatya kalıplarına yarıya kadar doldurunuz ![]() Orta ısı derecesindeki fırında altını üstünü pembe renkte pişiriniz ![]() Kontrolünü yapıp, fırından alınız ![]() Kalıptan çıkarıp, varsa preslenmiş kâğıtlara koyup, üzerine pudraşekeri serpip, servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|