Ege Kurabiyesi Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ege Kurabiyesi TarifiEge Kurabiyesi 1 Su bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı toz şeker 1 Su bardağı yoğurt 1 Yumurtanın sarısı 1 Çay kaşığı karbonat Alabildiği kadar un Üzeri İçin; 1 Yumurtanın beyazı 1 Çay bardağı susam # Yoğurma kabına, yoğurt, yumurtanın sarısı ve şeker konur Mikser ya da çırpıcıyla şeker eriyene kadar çırpılır # Üzerine zeytinyağı, bir miktar un ve karbonat eklenir # Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar, azar azar un katılır # Hamur üzeri kapalı olarak yarım saat dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır # Hamur parçaları tezgahın üzerinde, kurşun kalem kalınlığında yuvarlanır # Elde edilen çubuk ortasından tutularak önce ikiye katlanır sonra iki kere olmak kaydıyla bükülerek burgu yapılır # Burgu şekli verilmiş ege kurabiyesi önce çırpılmış yumurta beyazına sonra düz bir tabakta bulunan susama batırılır # Kurabiyeler yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir, önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir # Soğuyunca ikram edilir Not: Ege kurabiyesi yapımında 'sızma' zeytinyağı kullanılması önerilir |
|