![]() |
Ege Kurabiyesi Tarifi
Ege Kurabiyesi
1 Su bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı toz şeker 1 Su bardağı yoğurt 1 Yumurtanın sarısı 1 Çay kaşığı karbonat Alabildiği kadar un Üzeri İçin; 1 Yumurtanın beyazı 1 Çay bardağı susam # Yoğurma kabına, yoğurt, yumurtanın sarısı ve şeker konur. Mikser ya da çırpıcıyla şeker eriyene kadar çırpılır. # Üzerine zeytinyağı, bir miktar un ve karbonat eklenir. # Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar, azar azar un katılır. # Hamur üzeri kapalı olarak yarım saat dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. # Hamur parçaları tezgahın üzerinde, kurşun kalem kalınlığında yuvarlanır. # Elde edilen çubuk ortasından tutularak önce ikiye katlanır sonra iki kere olmak kaydıyla bükülerek burgu yapılır. # Burgu şekli verilmiş ege kurabiyesi önce çırpılmış yumurta beyazına sonra düz bir tabakta bulunan susama batırılır. # Kurabiyeler yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir, önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. # Soğuyunca ikram edilir. Not: Ege kurabiyesi yapımında 'sızma' zeytinyağı kullanılması önerilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.