Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
babil, tarifi

Babil Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Babil Tarifi



Babil

125 gr Tereyağı
125 gr Margarin
2 Adet yumurta
3 Su bardağı un
1 Çay kaşığı sirke
Yarım su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı tuz
2 Su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
Şerbeti İçin:
2,5 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı limon suyu

# Ã?ncelikle su, şeker kaynatılıp kıvam almaya başlayınca limon suyu eklenerek şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır
# Diğer taraftan hamur yoğurma kabına kırılmış yumurtalar, yoğurt, sirke, tuz ve yedirerek un konur
# Hamurun özleşmesi için bir süre yoğrulur, yarım saat kadar üzeri kapalı dinlendirilir
# Dinlenen hamur 12 eşit parçaya bölünür ve pazı yapılır
# Her pazı açılabilecek en ince şekilde açılır Açılan yufkalar, kibrit kutusunun geniş tarafı kadar kalınlıkta şerit şeklinde kesilir
# 5 adet şerit üst üste konur ve enine kare olacak şekilde tekrar kesilir (üst üste duran 5 adet kare yufka elde edilir)
# Kare şeklinde kesilmiş 5 adet yufka alınır, ortasına 1 tatlı kaşığı ceviz içi konur Kareler köşeden köşeye üçgen şeklinde katlanır, kenarlarına parmak ucuyla bastırılır Kalan 11 pazı da aynı şekilde hazırlanır
# Tereyağı ve margarin birlikte eritilir Eritilmiş mevcut yağ ile önce tepsi yağlanır
# Yağlanan tepsiye babiller, birincinin üçgen kısmı ikincinin kalın kısmının altında kalacak şekilde üst üste dizilir, birbirlerine yapışmaması için üçgen kısımları mevcut yağ ile yağlanırsa daha iyi olur
# Dizme işlemi bittikten sonra kalan yağ, bütün babillerin üzerine gezdirilir
# Hazırlanan tatlı önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına verilir
# Üzeri kızarana kadar pişirilir (yaklaşık 20 dakika)
# Fırından çıkan çok sıcak babilin üzerine soğutulmuş şerbet gezdirilir
# Tatlı en az 2 saat dinlendirildikten sonra servise sunulur
Not: Tatlının hamurunu açarken, buğday nişastası kullanılması tavsiye edilir Şekil vermeden önce fazla nişastalar silkelenmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.