![]() |
Babil Tarifi
Babil
125 gr. Tereyağı 125 gr. Margarin 2 Adet yumurta 3 Su bardağı un 1 Çay kaşığı sirke Yarım su bardağı yoğurt 1 Çay kaşığı tuz 2 Su bardağı ince dövülmüş ceviz içi Şerbeti İçin: 2,5 Su bardağı toz şeker 3 Su bardağı su 1 Çorba kaşığı limon suyu # Ã?ncelikle su, şeker kaynatılıp kıvam almaya başlayınca limon suyu eklenerek şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır. # Diğer taraftan hamur yoğurma kabına kırılmış yumurtalar, yoğurt, sirke, tuz ve yedirerek un konur. # Hamurun özleşmesi için bir süre yoğrulur, yarım saat kadar üzeri kapalı dinlendirilir. # Dinlenen hamur 12 eşit parçaya bölünür ve pazı yapılır. # Her pazı açılabilecek en ince şekilde açılır. Açılan yufkalar, kibrit kutusunun geniş tarafı kadar kalınlıkta şerit şeklinde kesilir. # 5 adet şerit üst üste konur ve enine kare olacak şekilde tekrar kesilir. (üst üste duran 5 adet kare yufka elde edilir.) # Kare şeklinde kesilmiş 5 adet yufka alınır, ortasına 1 tatlı kaşığı ceviz içi konur. Kareler köşeden köşeye üçgen şeklinde katlanır, kenarlarına parmak ucuyla bastırılır. Kalan 11 pazı da aynı şekilde hazırlanır. # Tereyağı ve margarin birlikte eritilir. Eritilmiş mevcut yağ ile önce tepsi yağlanır. # Yağlanan tepsiye babiller, birincinin üçgen kısmı ikincinin kalın kısmının altında kalacak şekilde üst üste dizilir, birbirlerine yapışmaması için üçgen kısımları mevcut yağ ile yağlanırsa daha iyi olur. # Dizme işlemi bittikten sonra kalan yağ, bütün babillerin üzerine gezdirilir. # Hazırlanan tatlı önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına verilir. # Üzeri kızarana kadar pişirilir. (yaklaşık 20 dakika) # Fırından çıkan çok sıcak babilin üzerine soğutulmuş şerbet gezdirilir. # Tatlı en az 2 saat dinlendirildikten sonra servise sunulur. Not: Tatlının hamurunu açarken, buğday nişastası kullanılması tavsiye edilir. Şekil vermeden önce fazla nişastalar silkelenmelidir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.