Sakızlı Dondurma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı Dondurma TarifiSakızlı Dondurma 1 kg Süt2,5 Çay bardağı toz şeker 2 Çorba kaşığı hazır salep 4 – 5 Adet damla sakızı # Damla sakızları belirtilen şekerden 1 çorba kaşığı alınarak havanda beraber dövülür ![]() # Süt, alüminyum olmayan bir tencereye konur ve bir taşım kaynatılır ![]() # Kaynayan sütün üzerine salep, toz şeker ve dövülmüş sakız konur ![]() # Tencere tekrar ocağa konur sürekli karıştırılarak 10 dakika daha pişirilir ![]() # Pişme sırasında sürekli kaşıkla savurarak, dondurmanın sünmesi sağlanır ![]() # Tencere ocaktan alınır ve dondurma kabına koymadan önce savurarak ve karıştırılarak karışım ılıtılır ![]() # Ilıyan dondurma plastik bir dondurma kabına konur, buzdolabının buzluğuna yerleştirilir ![]() # Homojen olması için 45 dakika 1 saat arayla buzluktan alınır, alt üst edilir, tekrar buzluğa konur ![]() # Dondurma kıvamını alınca kapağı kapatılır Arzu edildiği zaman ikram edilir![]() Not: Sakızlı dondurma, İzmir Çeşme bölgesinin sevilen lezzetidir ![]() |
|
|
|