ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Sakızlı Dondurma Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014494)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:33 AM

Sakızlı Dondurma Tarifi
 
Sakızlı Dondurma

1 kg. Süt
2,5 Çay bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı hazır salep
4 – 5 Adet damla sakızı

# Damla sakızları belirtilen şekerden 1 çorba kaşığı alınarak havanda beraber dövülür.
# Süt, alüminyum olmayan bir tencereye konur ve bir taşım kaynatılır.
# Kaynayan sütün üzerine salep, toz şeker ve dövülmüş sakız konur.
# Tencere tekrar ocağa konur sürekli karıştırılarak 10 dakika daha pişirilir.
# Pişme sırasında sürekli kaşıkla savurarak, dondurmanın sünmesi sağlanır.
# Tencere ocaktan alınır ve dondurma kabına koymadan önce savurarak ve karıştırılarak karışım ılıtılır.
# Ilıyan dondurma plastik bir dondurma kabına konur, buzdolabının buzluğuna yerleştirilir.
# Homojen olması için 45 dakika 1 saat arayla buzluktan alınır, alt üst edilir, tekrar buzluğa konur.
# Dondurma kıvamını alınca kapağı kapatılır. Arzu edildiği zaman ikram edilir.
Not: Sakızlı dondurma, İzmir Çeşme bölgesinin sevilen lezzetidir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.