Japon Ekmeği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Japon Ekmeği TarifiJAPON EKMEĞİ Malzemeler: 500 gr un 20 gr yaş maya veya 10 gr toz maya 1 kahve kaşığı şeker Tuz Hazırlanışı: 1 500 gr unu hamur tahtasına koyunuz, 2 Ortasını açıp mayayı koyup üre yapımz, 3 Un çatlayınca, tuzu, şekeri koyup ılık su ile kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur yapınız, 4 Üzerini örterek ılık bir yerde kabarıncaya kadar mayalanmağa bırakınız, (30-45 dakika arasında kabarır), 5 Hamurdan bir yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak yağlanmış tepsiye diziniz, ılık bir yerde 10 -15 dakika daha mayalandırınız 6 üzerine fırça ile su sürünüz, 7 Ortalarını bıçakla derince çiziniz veya hamurdan küçük bir parça alıp yuvarlıyarak kalem çapına getirip hamurun üstüne tam ortaya koyunuz, 8 Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişiriniz Not: Lokantalarda, pastahanelerde satılan yuvarlak ekmek budur
|
|
|
|