![]() |
Japon Ekmeği Tarifi
JAPON EKMEĞİ
Malzemeler: 500 gr. un 20 gr. yaş maya veya 10 gr. toz maya 1 kahve kaşığı şeker Tuz. Hazırlanışı: 1 500 gr. unu hamur tahtasına koyunuz, 2 Ortasını açıp mayayı koyup üre yapımz, 3 Un çatlayınca, tuzu, şekeri koyup ılık su ile kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur yapınız, 4 Üzerini örterek ılık bir yerde kabarıncaya kadar mayalanmağa bırakınız, (30-45 dakika arasında kabarır), 5 Hamurdan bir yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak yağlanmış tepsiye diziniz, ılık bir yerde 10 -15 dakika daha mayalandırınız. 6 üzerine fırça ile su sürünüz, 7 Ortalarını bıçakla derince çiziniz veya hamurdan küçük bir parça alıp yuvarlıyarak kalem çapına getirip hamurun üstüne tam ortaya koyunuz, 8 Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişiriniz. Not: Lokantalarda, pastahanelerde satılan yuvarlak ekmek budur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.