Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
francala, sütlü, tatlısı

Sütlü Francala Tatlısı

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Francala Tatlısı



SÜTLÜ FRANCALA TATLISI

1 tane francala ekmeği

3 bardak süt

750 gram toz şeker

1/4 limon (yarımın yarısı)

5 yumurta

2 bardak zeytinyağı

Francala ekmeğinin kabuklarını çıkarıp, 1,5 santim kalınlığında dilimlere kesiniz Dilimleri kare veya dikdörtgen olarak şekillendiriniz Süte batırıp yumuşatınız İyice çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın zeytinyağında kızartınız Delikli bir kepçe ile yağını süzerek, evvelce hazııladığımz soğuk şuruba atıp, bir müddet şurubu emmesi için bekleyiniz Servis tabağına alıp, üzerine kaymak veya ceviz koyunuz

Şurup: Toz şeker, limon ve su ile koyulaşıncaya kadar kaynatılarak elde edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.