ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Sütlü Francala Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014302)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:05 AM

Sütlü Francala Tatlısı
 
SÜTLÜ FRANCALA TATLISI

1 tane francala ekmeği

3 bardak süt

750 gram toz şeker

1/4 limon (yarımın yarısı)

5 yumurta

2 bardak zeytinyağı

Francala ekmeğinin kabuklarını çıkarıp, 1,5 santim kalınlığında dilimlere kesiniz. Dilimleri kare veya dikdörtgen olarak şekillendiriniz. Süte batırıp yumuşatınız. İyice çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın zeytinyağında kızartınız. Delikli bir kepçe ile yağını süzerek, evvelce hazııladığımz soğuk şuruba atıp, bir müddet şurubu emmesi için bekleyiniz. Servis tabağına alıp, üzerine kaymak veya ceviz koyunuz.

Şurup: Toz şeker, limon ve su ile koyulaşıncaya kadar kaynatılarak elde edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.