Meyveli Tartolet Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Tartolet TarifiMeyveli Tartolet Tarifi 2 su bardağı un 150 gram margarin 3 çorba kaşığı pudra şekeri 1 yumurta sarısı Meyvesi için: 600 gram kivi, armut, vişne 2 çorba kaşığı vişne reçeli Krema için: 2,5 su bardağı süt 1,5 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı toz şeker 35 gram margarin 3 yumurta sarısı 1/2 çay kaşığı vanilya Hamuru için unu eleyin Ortasını havuz gibi açın Küp, küp kesilmiş margarin ve diğer malzemeleri ilave edin Hızla yoğurun Yarım saat kadar dinlendirin Bu sürenin sonunda hamuru merdaneyle açm Tartölet kalıplarına yerleştirin Hamuru çatalla birkaç yerinden delin 30-35 dakika pişirin Krema için bir tencereye yumurtalar, şeker ve vanilyayı koyun Karıştırın İçine kaynar sütün dörtte birini katın Unu ilav eedin Bu karışıma kalan kaynar sütü de ekleyip, karıştırın Tencereyi orta hararetteki ocağa koyun 3-5 dakika telle çırparak pişirin Ocaktan alın İçine margarini ilave edip, arasıra karıştırarak soğutun Hazırladığınız kremayı tartöletlerin üzerine yayın Küçük kesilmiş meyveleri dizin Son olarak üzerlerine hafifçe sulandırılmış vişne reçelini fırçayla sürüp, servis yapın |
Meyveli Tartolet Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Tartolet Tarifi10 çorba kaşığı un 150 gr margarin 2 çorba kaşığı pudraşekeri 1 adet yumurta Yarım paket kabartma tozu Yarım paket vanilya Bir tutam tuz Üzeri için: 1 paket krem şanti Dilediğiniz mevsim meyveleri 1 adet limonun suyu 3 çorba kaşığı pudraşekeri Hamur malzemelerini yoğurun ve 15 dakika dinlendirin Tart kalıplarını yağlayın Hamurdan parçalar kopararak elinizle düzeltin ve kalıplara bastırarak yerleştirin Pişerken kabarmaması için çatalla delikler açın Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin Krem şantiyi hazırlayın Soğumuş tartların içine krem şanti doldurun, doğranmış ve limon suyu ve pudraşekeriyle karıştırılmış meyveleri üzerine yerleştirerek servis yapın |
|