![]() |
Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz Çikolatalı Cheesecake TarifiBeyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi -150 gram Labne Peyniri -80 gram Şeker -200 gram Krem Şanti -10 gram Toz Jelatin -150 gram Beyaz Çikolata ( dağranmış) -70 gram Yumurta sarısı ( 1 Yumurta'nın sarısı ortalama 15-20 gram gelir) Altı: Biskuvileri rondodan geçirin ![]() ![]() ![]() -Hazırladığınız karışımı yaklaşık 23 cm'lik kalıbınızın dibine koyun ve elinizle yaydırın ![]() ![]() -Gevrek olmasını istiyorsanız, fırında 10 dakika pişirin ![]() Üstü: -Toz Jelatini bir çay bardağına koyun ![]() ![]() -Bir kaseye yumurta sarılarını koyun -Şekeri koyun Bain Marie usulü mayonez kıvamına gelene kadar çırpma teliyle çırpın ![]() -Kıvama gelince ocağın üstünden alın ![]() -Beyaz Çikolatayı içine koyun ve çırpma teliyle iyice karıştırın ![]() -Katılaşmış Jelatini içine koyun ![]() ![]() ![]() -Labne Krem Peyniri içine koyun ve spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın ![]() -Ardından Krem Şantiyi karışıma koyun ve yine aynı şekilde karıştırın ![]() -Hazırlamış olduğunuz karşımı tabanını serdiğiniz kalıba koyun ![]() -Üzerine istediğiniz bir jöle yapıp koyabilirsiniz ![]() -Buzdolabında minimum 4 saat maksimum 24 saat bekletin ![]() |
![]() |
![]() |
|