![]() |
Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi
Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi
-150 gram Labne Peyniri -80 gram Şeker -200 gram Krem Şanti -10 gram Toz Jelatin -150 gram Beyaz Çikolata ( dağranmış) -70 gram Yumurta sarısı ( 1 Yumurta'nın sarısı ortalama 15-20 gram gelir) Altı: Biskuvileri rondodan geçirin. İçine Tereyağını atıp bir kere daha küçük parçalar olana kadar rondadan geçirin. İsterseniz içine bir çay kaşığı tarçında koyabilirsiniz. -Hazırladığınız karışımı yaklaşık 23 cm'lik kalıbınızın dibine koyun ve elinizle yaydırın. Kaşık yardımıyla dümdüz yapın. -Gevrek olmasını istiyorsanız, fırında 10 dakika pişirin. Üstü: -Toz Jelatini bir çay bardağına koyun. Miktarının 2 katı kadar su koyun ve çay kaşığıyla karıştırın. -Bir kaseye yumurta sarılarını koyun -Şekeri koyun Bain Marie usulü mayonez kıvamına gelene kadar çırpma teliyle çırpın. -Kıvama gelince ocağın üstünden alın. -Beyaz Çikolatayı içine koyun ve çırpma teliyle iyice karıştırın. -Katılaşmış Jelatini içine koyun. Hızlıca çırpma teliyle karıştırın. Eritin. -Labne Krem Peyniri içine koyun ve spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın. -Ardından Krem Şantiyi karışıma koyun ve yine aynı şekilde karıştırın. -Hazırlamış olduğunuz karşımı tabanını serdiğiniz kalıba koyun. -Üzerine istediğiniz bir jöle yapıp koyabilirsiniz. -Buzdolabında minimum 4 saat maksimum 24 saat bekletin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.