Kremalı Kurabiye Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Kurabiye TarifiKremalı Kurabiye Tarifi Malzemeler 250 gr margarin 1 çay bardağı yoğurt 7-8 çay bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı pudra şekeri Kreması için: 500 gr süt 3 çorba kaşığı mısır nişastası 8 çorba kaşığı şeker 1 paket şekerli vanilin 1 çay bardağı hindistancevizi Hazırlanışı: Kremayı hazırlamak için; süt, şeker, mısır nişastası ve şekerli vanilini karıştırıp pişiriniz ve piştikten sonra hindistancevizi ekleyiniz Hamuru için; yağı eritip ılıkken, un, yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip hamur elde ediniz Hamuru 1 saat dinlendirdikten sonra 25 parçaya bölüp çay tabağı büyüklüğünde açınız Arasına krema koyup bohça gibi kapatınız Kapatılan taraf alta gelecek şekilde tepsiye diziniz Orta ısıdaki fırında pişiriniz Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapınız
|
|
Kremalı Kurabiye Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Kurabiye Tarifi1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket erimiş küçük margarin 1 paket kabartma tozu 4 adet ekşi elma 350 gr un (12 çorba kaşığı dolusu) 4 çorba kaşığı tozşeker Yarım paket tarçın Biraz kıyılmış fındık, ceviz vb Bir kabın içerisine yoğurdu, yağları koyup, karıştırınız Karışıma kabartma tozunu, karıştırılmış unu ilâve ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız Hamuru 20-25 dakika serin bir yerde dinlendiriniz Elmaları bir tencereye rendeleyiniz İçerisine 4 çorba kaşığı tozşekeri koyup, 1-2 taşım kaynatınız Ateşten alıp, içerisine tarçını, fındık içini koyup, karıştırınız Dinlenen hamurdan küçük parçalar alıp, elinizle biraz açıp, içerisine elmalı içten koyup, istediğiniz şekilde kapatıp, şekil veriniz Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürünüz Orta ısılı fırına koyup, pembe renkte kızartınız Fırından alınca, arzu ederseniz üstüne pudraşekerini serpip, servis yapınız
|
|
|
|