![]() |
Kremalı Kurabiye Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Kurabiye TarifiKremalı Kurabiye Tarifi Malzemeler 250 gr ![]() 1 çay bardağı yoğurt 7-8 çay bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı pudra şekeri Kreması için: 500 gr ![]() 3 çorba kaşığı mısır nişastası 8 çorba kaşığı şeker 1 paket şekerli vanilin 1 çay bardağı hindistancevizi Hazırlanışı: Kremayı hazırlamak için; süt, şeker, mısır nişastası ve şekerli vanilini karıştırıp pişiriniz ve piştikten sonra hindistancevizi ekleyiniz ![]() Hamuru için; yağı eritip ılıkken, un, yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip hamur elde ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kremalı Kurabiye Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Kurabiye Tarifi1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket erimiş küçük margarin 1 paket kabartma tozu 4 adet ekşi elma 350 gr ![]() 4 çorba kaşığı tozşeker Yarım paket tarçın Biraz kıyılmış fındık, ceviz vb ![]() Bir kabın içerisine yoğurdu, yağları koyup, karıştırınız ![]() Karışıma kabartma tozunu, karıştırılmış unu ilâve ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız ![]() Hamuru 20-25 dakika serin bir yerde dinlendiriniz ![]() Elmaları bir tencereye rendeleyiniz ![]() İçerisine 4 çorba kaşığı tozşekeri koyup, 1-2 taşım kaynatınız ![]() Ateşten alıp, içerisine tarçını, fındık içini koyup, karıştırınız ![]() Dinlenen hamurdan küçük parçalar alıp, elinizle biraz açıp, içerisine elmalı içten koyup, istediğiniz şekilde kapatıp, şekil veriniz ![]() Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürünüz ![]() Orta ısılı fırına koyup, pembe renkte kızartınız ![]() Fırından alınca, arzu ederseniz üstüne pudraşekerini serpip, servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|