Su Muhallebisi Nasıl Yapılır Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Su Muhallebisi Nasıl Yapılır TarifiSu Muhallebisi Malzemeler: 2 su bardağı su 2 su bardağı süt yarım su bardağı nişasta 1 su bardağı toz şeker Vişne sosu için: 1 su bardağı çekirdeksiz vişne 1 yemek kaşığından az nişasta 3-4 yemek kaşığı toz şeker Yapılışı: 1- Tencereye 2 su bardağı sütü ekleyin, üzerine yarım su bardağı nişastayı dökün ve nişata eriyinceye kadar karıştırın ![]() 2- Su ve şekeri ekleyerek ocağa alın Muhallebi koyu bir kıvam alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin![]() 3- Borcamı ya da kâseleri su ile ıslatın Islak kâselere muhallebiyi paylaştırın Oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgâhta bekletin![]() 4- Vişne sosu için vişneleri, şekeri ve nişastayı ocağa alın, vişnelerin suyu az ise 3-4 yemek kaşığı su ekleyin Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın![]() 5- Buzdolabında 2 saat daha dinlendirdikten sonra, servis yapmadan hemen önce servis tabağına kâseyi ters çevirin vişne sosu dökerek servis yapın
|
|
|
|