ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Su Muhallebisi Nasıl Yapılır Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014027)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:51 AM

Su Muhallebisi Nasıl Yapılır Tarifi
 
Su Muhallebisi

Malzemeler:

2 su bardağı su

2 su bardağı süt

yarım su bardağı nişasta

1 su bardağı toz şeker

Vişne sosu için:

1 su bardağı çekirdeksiz vişne

1 yemek kaşığından az nişasta

3-4 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

1- Tencereye 2 su bardağı sütü ekleyin, üzerine yarım su bardağı nişastayı dökün ve nişata eriyinceye kadar karıştırın.

2- Su ve şekeri ekleyerek ocağa alın. Muhallebi koyu bir kıvam alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.

3- Borcamı ya da kâseleri su ile ıslatın. Islak kâselere muhallebiyi paylaştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgâhta bekletin.

4- Vişne sosu için vişneleri, şekeri ve nişastayı ocağa alın, vişnelerin suyu az ise 3-4 yemek kaşığı su ekleyin. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.

5- Buzdolabında 2 saat daha dinlendirdikten sonra, servis yapmadan hemen önce servis tabağına kâseyi ters çevirin vişne sosu dökerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.