Çikolatali Fransiz Keki Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatali Fransiz Keki TarifiÇikolatali fransiz keki tarifi KEK MALZEMELERİ: 160 gram bitter çikolata 150 gram margarin 4 adet yumurta 2/3 su bardağı toz şeker 2/3 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık 2/3 su bardağı un 1 paket vanilya 3/4 paket kabartma tozu ÜZERİ İÇİN MALZEMELER: 1 paket çikolatalı sos 1/2 litre süt YAPILIŞI: 1 Margarini benmari usulü eritin Eriyen margarine bitter çikolatayıekleyerek çikolatanın da benmari usulü erimesini sağlayın ![]() Çikolata, sıcak iken derin bir kaba alın 4 yumurtanın sarısını,toz şekeri ve cevizi ekleyip iyice çırpın Unu ve vanilyayı da ekleyipçırpmaya devam edin ![]() 3 Ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp köpük haline getirin![]() Bunu kek karışımına yavaşça ekleyerek düşük hızda karıştırın ![]() Karışıma kabartma tozunu ekleyerek aynı şekilde biraz daha karıştırın ![]() 4 Fırını 220Cye getirin kek kalıbını yağlı kağıdın üzerine getirip birdaire çizin bu kağıdı kek kalıbının tabanın yerleştirin Kalıbınkenarlarını da fırça yardımıyla ayçiçek yağı ile yağlayın ![]() 5 Karışımı kalıba yayıp ısınan fırında 20 dakika pişirin![]() 6 Kek pişerken paketin arkasına göre sosu hazırlayın![]() Sos oda sıcaklığına gelince pişen kekiniz de yeterince soğuyunca keki kalıptan çıkarıp bir tabağa ters çevirin Üzerine(kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sosu yayıp servis yapın
|
|
|
|