![]() |
Çikolatali Fransiz Keki Tarifi
Çikolatali fransiz keki tarifi
KEK MALZEMELERİ: 160 gram bitter çikolata 150 gram margarin 4 adet yumurta 2/3 su bardağı toz şeker 2/3 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık 2/3 su bardağı un 1 paket vanilya 3/4 paket kabartma tozu ÜZERİ İÇİN MALZEMELER: 1 paket çikolatalı sos 1/2 litre süt YAPILIŞI: 1.Margarini benmari usulü eritin. Eriyen margarine bitter çikolatayı ekleyerek çikolatanın da benmari usulü erimesini sağlayın. Çikolata, sıcak iken derin bir kaba alın. 4 yumurtanın sarısını, toz şekeri ve cevizi ekleyip iyice çırpın. Unu ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin. 3.Ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp köpük haline getirin. Bunu kek karışımına yavaşça ekleyerek düşük hızda karıştırın. Karışıma kabartma tozunu ekleyerek aynı şekilde biraz daha karıştırın. 4.Fırını 220Cye getirin. kek kalıbını yağlı kağıdın üzerine getirip bir daire çizin. bu kağıdı kek kalıbının tabanın yerleştirin. Kalıbın kenarlarını da fırça yardımıyla ayçiçek yağı ile yağlayın. 5.Karışımı kalıba yayıp ısınan fırında 20 dakika pişirin. 6. Kek pişerken paketin arkasına göre sosu hazırlayın. Sos oda sıcaklığına gelince pişen kekiniz de yeterince soğuyunca keki kalıptan çıkarıp bir tabağa ters çevirin. Üzerine (kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sosu yayıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.