Tatlı Patates Mat-Tang Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Patates Mat-Tang Tarifitatlı patates 300 gr sıvı yağ 5 su bardak çörekotu 1 çay kaşık serbet için: şeker 1 su bardak su 1 su bardak bal 1 çorba kaşık Tatlı Patatesi uygun bir şekilinde doğranır (Türkiyede Antalya ve Adanada çıkıyormuş)Geniş bir tavada sıvı yağı kaynatır Doğranmış tatlı patatesi yağıda kızarmaya başlar![]() 2 kere bu işlem yapacaktır ![]() İçi haşlanyınca çıkarır ![]() yağı bir az daha kızardıktan sonra tekrar kızaracaktır ![]() Bu arada serbeti hazırlanır Bir su bardağa bir su şeker ve bir yemek kaşık bal Karıştırmadan kaynamaya başılar![]() Tatlı patatesi 2 kere kızarması Kahve ya da sarı rengi olmalıdır![]() Kaynamış serbette tatlı patatesi ilave eder Kısık ateşte su azalıncaya dek karıştırarak kaynatır![]() Çörekotu serperek servis eder
|
|
|
|