![]() |
Tatlı Patates Mat-Tang Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Patates Mat-Tang Tarifitatlı patates 300 gr sıvı yağ 5 su bardak çörekotu 1 çay kaşık serbet için: şeker 1 su bardak su 1 su bardak bal 1 çorba kaşık Tatlı Patatesi uygun bir şekilinde doğranır ![]() Geniş bir tavada sıvı yağı kaynatır ![]() ![]() 2 kere bu işlem yapacaktır ![]() İçi haşlanyınca çıkarır ![]() yağı bir az daha kızardıktan sonra tekrar kızaracaktır ![]() Bu arada serbeti hazırlanır ![]() ![]() ![]() Tatlı patatesi 2 kere kızarması ![]() ![]() Kaynamış serbette tatlı patatesi ilave eder ![]() ![]() Çörekotu serperek servis eder ![]() |
![]() |
![]() |
|