ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Tatlı Patates Mat-Tang Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013893)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:13 AM

Tatlı Patates Mat-Tang Tarifi
 
tatlı patates 300 gr

sıvı yağ 5 su bardak

çörekotu 1 çay kaşık

serbet için:

şeker 1 su bardak

su 1 su bardak

bal 1 çorba kaşık

Tatlı Patatesi uygun bir şekilinde doğranır. (Türkiyede Antalya ve Adanada çıkıyormuş)

Geniş bir tavada sıvı yağı kaynatır. Doğranmış tatlı patatesi yağıda kızarmaya başlar.

2 kere bu işlem yapacaktır.

İçi haşlanyınca çıkarır.

yağı bir az daha kızardıktan sonra tekrar kızaracaktır.

Bu arada serbeti hazırlanır. Bir su bardağa bir su şeker ve bir yemek kaşık bal. Karıştırmadan kaynamaya başılar.

Tatlı patatesi 2 kere kızarması. Kahve ya da sarı rengi olmalıdır.

Kaynamış serbette tatlı patatesi ilave eder. Kısık ateşte su azalıncaya dek karıştırarak kaynatır.

Çörekotu serperek servis eder.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.