Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındık, helvası, irmik, krokanlı, tarifi

Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi



Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi

MALZEMELER:
3 su birmik
2 su btoz şeker
2 su bsüt
2 su bsu
2 çorba ktereyağı
1 çay b sıvıyağ

krokanı için:
1 su bfındık
1 su btoz şeker



HAZIRLANIŞI:
Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın üzerine
irmiği koyup altın sarısı olana kadar kavurun
rengi aldıktan sonra üzerine kaynamış süt ve
su karışımını dökün bu aşamada dikkatli olmak
lazım çünkü etrafa çok sıçrıyor kapağını kapatıp
suyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatın ve
üzerine toz şekeri boşaltıp kaşıkla iyice karıştırın
diğer tarafta tavaya toz şekeri alın rengi sarardıktan
sonra içine bütün fındıkları ekleyin beraber iyice
rengi dönüp karamel olana kadar pişirin daha sonra
yağlanmış aliminyum bir tepsiye dökün soğuduktan
sonra kalıp şeklinde tepsiden çıkartın merdane ile
üzerinden kuvvetlice geçerek iyice ufalayın dinlenen
helvanızın üzerine dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi



Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler :
  • 2,5 su b irmik
    2 çorba k tereyağı
    sıvıyağ Şerbeti İçin
    2 su b süt
    2 su b su
    2 su b toz şeker Krokanı İçin
    1 su b toz şeker
    1 su b fındık
Hazırlanışı :
Krokanı için 1 su b toz şekeri tavaya alarak eriyene kadar karıştırmadan bekleyin Erimeye başlayınca üzerine fındıkları da ekleyin Yanmasına müsade etmeden karamelize olduktan sonra yağlanmış ısıya dayanıklı tepsiye dökerek soğumasını bekleyin Soğuyup sertleşince merdane ile kırarak toz hale getirin

Tereyağını ve sıvıyağını tavaya alarak eritin Sonra irmiği ekleyerek kısık ateşte karıştırarak kavurun

Diğer tarafta şerbeti için süt, şeker ve toz şeker kaynatın İyice kavrulmuş un kokusu çıkınca üzerine şerbetini dökerek karıştırın Şerbetini çekince altını kapatıp kapağı kapalı biraz demlendirin

Pişen helvayı dilediğiniz gibi servis edip, üzerine bol krokan serperek sıcacık servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.