ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013670)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:50 AM

Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi
 
Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi

MALZEMELER:
3 su b.irmik
2 su b.toz şeker
2 su b.süt
2 su b.su
2 çorba k.tereyağı
1 çay b sıvıyağ

krokanı için:
1 su b.fındık
1 su b.toz şeker

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

HAZIRLANIŞI:
Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın. üzerine
irmiği koyup altın sarısı olana kadar kavurun.
rengi aldıktan sonra üzerine kaynamış süt ve
su karışımını dökün. bu aşamada dikkatli olmak
lazım. çünkü etrafa çok sıçrıyor. kapağını kapatıp
suyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatın ve
üzerine toz şekeri boşaltıp kaşıkla iyice karıştırın.
diğer tarafta tavaya toz şekeri alın. rengi sarardıktan
sonra içine bütün fındıkları ekleyin. beraber iyice
rengi dönüp karamel olana kadar pişirin. daha sonra
yağlanmış aliminyum bir tepsiye dökün. soğuduktan
sonra kalıp şeklinde tepsiden çıkartın. merdane ile
üzerinden kuvvetlice geçerek iyice ufalayın. dinlenen
helvanızın üzerine dökerek servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:50 AM

Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi
 
Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler :
  • 2,5 su b. irmik
    2 çorba k. tereyağı
    sıvıyağ Şerbeti İçin
    2 su b. süt
    2 su b. su
    2 su b. toz şeker Krokanı İçin
    1 su b. toz şeker
    1 su b. fındık
Hazırlanışı :
Krokanı için 1 su b. toz şekeri tavaya alarak eriyene kadar karıştırmadan bekleyin. Erimeye başlayınca üzerine fındıkları da ekleyin. Yanmasına müsade etmeden karamelize olduktan sonra yağlanmış ısıya dayanıklı tepsiye dökerek soğumasını bekleyin. Soğuyup sertleşince merdane ile kırarak toz hale getirin.

Tereyağını ve sıvıyağını tavaya alarak eritin. Sonra irmiği ekleyerek kısık ateşte karıştırarak kavurun.

Diğer tarafta şerbeti için süt, şeker ve toz şeker kaynatın. İyice kavrulmuş un kokusu çıkınca üzerine şerbetini dökerek karıştırın. Şerbetini çekince altını kapatıp kapağı kapalı biraz demlendirin.

Pişen helvayı dilediğiniz gibi servis edip, üzerine bol krokan serperek sıcacık servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.