Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hintpare, tarifi

Hintpare Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hintpare Tarifi



Hintpare Tarifi

Malzemeler
3 yumurta
1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
2 çay bardağı hindistancevizi
2 paket kabartma tozu
4-4,5 su bardağı un

Şerbeti için
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yumurtaları ve hindistan cevizini ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elips şekiller vererek tepsiye dizelim Hamurları 190°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım Üzerine hindistan cevizi serpelim

Alıntı Yaparak Cevapla

Hintpare Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hintpare Tarifi



Yarım su bardağı şeker

2 su bardağı un

Yarım paket margarin

1 bardak hindistancevizi

1 adet yumurta

1 adet yumurta sarısı

Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için:

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

1/4 limon

Oval bir kaba 2 bardak un koyun Unun ortasını açarak içine yarım bardak şeker, 1 bardak çekilmiş hindistancevizi, yarım paket kabartma tozu, 1 adet yumurta sarısı, 1 adet yumurta ve yarım paket margarin koyun Kabın içerisindeki tüm malzemeyi elinizle yoğurun Hamur toplanmaya başladığında tezgâhın üzerine alın Hamuru tezgâha bastırarak iki elinizle yuvarlayarak inceltip uzun bir şerit haline getirin Tezgâhın üzerine yaklaşık yarım bardak çekilmiş hindistancevizi serpin Hamuru hindistancevizinin üzerinde yuvarlayarak hamurun tüm yüzeyini hindistancevizine bulayın Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar elde edecek biçimde kesin Fırın tepsisini bir miktar margarin ile yağlayın Kestiğiniz hamur parçalarını elinizle şekillendirerek birbirine değmeyecek biçimde tepsiye yan yana koyun Hamurları dizme işlemi bittikten sonra tepsiyi 175 derecede ısıtılmış fırına verin ve 25 dakika pişmeye bırakın Hamurlar pişerken şerbeti hazırlamak için bir tencereye 15 bardak soğuk su koyun Şerbetin şekerlenmemesi için suyun tam ortasına 15 bardak toz şeker ilave edin Üzerine 1/4 adet limonun suyunu sıkıp, posasını tencerenin içerisinde bırakın ve kaynatın Kaynadıktan sonra şerbetin altını kapayıp, ılıklaşmasını bekleyin Üzeri kızarmış tatlıyı fırından çıkarın Ilıyan şerbeti tatlının üzerine bir kepçe yardımıyla dökün Tatlının şerbeti tamamen emmesini bekleyin Tatlınız soğuduktan sonra servise hazır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.