Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulama, suflesi, tarifi, üzüm

Buğulama Üzüm Suflesi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğulama Üzüm Suflesi Tarifi



Buğulama Üzüm Suflesi Tarifi

Gereçler:
300 gr taze üzüm püresi
40 gr tereyağı
40 gr un
Şeker
3 yumurta sarısı çırpılmış
1 yemek kaşığı limon suyu
3-4 yumurta akı
2 yemek kaşığı haşlanmış ortadan ayrılmış badem
Üzüm sosu

Tereyağını bir kap içinde ateş üzerinde eritip ateşten alarak unu katın Taze üzüm püresini ekleyip tekrar ateş üzerine koyarak kaynama noktasına ulaştırın ve karıştırarak 3 dakika kaynatın Az şeker koyarak kaynatın Soğutup, azar azar yumurta sarılarını katıp, limon suyunu ekleyin Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpıp yine çırparak karışıma katın Hazırlanan sufle kabına döküp, bu kabı yarısına ulaşacak kadar su konulmuş fırın tepsisine koyarak 1 saat kadar fırında pişirin
Bu arada ikiye yarılmış bademleri hafif kavurun Sufle hazır olunca, üzüm sosundan üzerine sürüp, bademleri serpiştirin ve hemen servisini yapın

Not: Bu tarif kuru üzüm ile de yapılabilir Kuru üzümü püre haline getirip suyu ile birlikte 300 gr'a ulaştırın ve o şekilde kullanın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.