Buğulama Üzüm Suflesi Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğulama Üzüm Suflesi TarifiBuğulama Üzüm Suflesi Tarifi Gereçler: 300 gr taze üzüm püresi 40 gr tereyağı 40 gr un Şeker 3 yumurta sarısı çırpılmış 1 yemek kaşığı limon suyu 3-4 yumurta akı 2 yemek kaşığı haşlanmış ortadan ayrılmış badem Üzüm sosu Tereyağını bir kap içinde ateş üzerinde eritip ateşten alarak unu katın Taze üzüm püresini ekleyip tekrar ateş üzerine koyarak kaynama noktasına ulaştırın ve karıştırarak 3 dakika kaynatın Az şeker koyarak kaynatın Soğutup, azar azar yumurta sarılarını katıp, limon suyunu ekleyin Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpıp yine çırparak karışıma katın Hazırlanan sufle kabına döküp, bu kabı yarısına ulaşacak kadar su konulmuş fırın tepsisine koyarak 1 saat kadar fırında pişirin Bu arada ikiye yarılmış bademleri hafif kavurun Sufle hazır olunca, üzüm sosundan üzerine sürüp, bademleri serpiştirin ve hemen servisini yapın Not: Bu tarif kuru üzüm ile de yapılabilir Kuru üzümü püre haline getirip suyu ile birlikte 300 gr'a ulaştırın ve o şekilde kullanın |
|