Vanilyalı Ay Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı Ay TarifiVaniLyaLı Ay Tarifi MALZEME: 100 gr tereyağı 200 gr un 80 gr şeker 80 gr badem 1 adet yumurta 100 gr pudra şekeri 1 paket vanilya HAZIRLANIŞI: Tereyağ unla beraber düz bir yerde bıçakla ince ince kesilir, şeker, kabukları çıkarılıp makineden çekilmiş badem ve yumurta ilâve edilir Hepsi karıştırılıp elle bir hamur yapılır Hamurdan küçük eşit parçalar alarak ay şeklînde kurabiyeler yapılıp, yağlanmış tepsiye dizilir, hafif fırında pişirilir, fırından çıkan kurabiyeler vanilyalı pudra şekerine bulanır Kurabiye sıcakken üzeri hafif yağlıdır Pudra şekeri yarım paket vanilyayla harmanlanıp hazırlanır Çörekler buna bulanınca üstü beyazlaşır |
Vanilyalı Ay Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı Ay TarifiVanilyalı Ay Tarifi MALZEMESİ 1 Çay bardağı pudra şekeri (yarısı içine, yarısı üstüne) 1 Çay bardağı eritilmiş margarin Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı süt 1 Paket vanilya Aldığı kadar un Yeterince marmelât veya şekerle dövülmüş iç fındık YAPILIŞI 1Margarini, zeytinyağını, sütü, yoğurdu ve şekerin yarısını, bir kap içinde karıştırınız, 2Unu yavaş yavaş ilâve ederek yumuşak bir hamur yapınız ve 5-10 dakika dinlendiriniz, 3Hamur tahtasında, merdane ile 1/2 cm kalınlığında açınız ve 7-cm karelik parçalar halinde kesiniz 4İç kısmına biraz vanilyalı marmelât veya şekerle iyice dövülmüş iç fındık koyunuz, 5Köşeden başlıyarak sarınız 6Ay şekli vererek yağlanmış tepsiye diniz ve orta ısı derecesinde fırında, pembeleşinceye kadar pişiriniz 7Fırından çıkarınca üstlerine vanilyalı pudra şekeri serpiniz ve servis tabağına diziniz |
Vanilyalı Ay Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı Ay TarifiVanilyalı Ay Tarifi 275 gr un 1Û0 gr badem 200 gr tereyağı 150 gr pudra şekeri 1 paket vanilya Un elenir 200 gr tereyağı İle iyice kıyılır Bademlerin kabukları soyulur Makinede de çekilir 50 gr un şekerle beraber yağlı una ilâve edilir Vanilya konur ve hamur yapılır Fındık büyüklüğünde parçalara ayrılır Yuvarlanarak ay şekli verilir Hafif hararetli fırında pişirilir |
Vanilyalı Ay Tarifi |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı Ay TarifiVanilyalı Ay Tarifi 275 gram un 200 gram tereyağı 150 gram pudra şekeri 100 gram ceviz yarım portakal kabuğu rendesi Hamur tahtasına unu eleyiniz Üzerine tereyağını bıçakla ince ince kıyarak ilâve ediniz Cevizleri havanda dövünüz Pudra şekeri, vanilya ve portakal kabuğunu da katınız Hepsi birlikte iyice yoğrularak bir hamur elde ediniz Fındık büyüklüğündeki parçalara ayırarak, ay şekli veriniz Hafif hararetli fırında 10 dakika kadar pembeleştiriniz Daha sonra vanilya karıştırılmış pudra şekerine bulayınız ve soğutmaya koyunuz |
|