Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, vanilyalı

Vanilyalı Ay Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilyalı Ay Tarifi



VaniLyaLı Ay Tarifi

MALZEME:
100 gr tereyağı
200 gr un
80 gr şeker
80 gr badem
1 adet yumurta
100 gr pudra şekeri
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI:
Tereyağ unla beraber düz bir yerde bıçakla ince ince kesilir, şeker, kabukları çıkarılıp makineden çekilmiş badem ve yumurta ilâve edilir Hepsi karıştırılıp elle bir hamur yapılır Hamurdan küçük eşit parçalar alarak ay şeklînde kurabiyeler yapılıp, yağlanmış tepsiye dizilir, hafif fırında pişirilir, fırından çıkan kurabiyeler vanilyalı pudra şekerine bulanır Kurabiye sıcakken üzeri hafif yağlıdır Pudra şekeri yarım paket vanilyayla harmanlanıp hazırlanır Çörekler buna bulanınca üstü beyazlaşır

Alıntı Yaparak Cevapla

Vanilyalı Ay Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilyalı Ay Tarifi



Vanilyalı Ay Tarifi

MALZEMESİ
1 Çay bardağı pudra şekeri (yarısı içine, yarısı üstüne)
1 Çay bardağı eritilmiş margarin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un
Yeterince marmelât veya şekerle dövülmüş iç fındık

YAPILIŞI
1Margarini, zeytinyağını, sütü, yoğurdu ve şekerin yarısını, bir kap içinde karıştırınız,
2Unu yavaş yavaş ilâve ederek yumuşak bir hamur yapınız ve 5-10 dakika dinlendiriniz,
3Hamur tahtasında, merdane ile 1/2 cm kalınlığında açınız ve 7-cm karelik parçalar halinde kesiniz
4İç kısmına biraz vanilyalı marmelât veya şekerle iyice dövülmüş iç fındık koyunuz,
5Köşeden başlıyarak sarınız
6Ay şekli vererek yağlanmış tepsiye diniz ve orta ısı derecesinde fırında, pembeleşinceye kadar pişiriniz
7Fırından çıkarınca üstlerine vanilyalı pudra şekeri serpiniz ve servis tabağına diziniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Vanilyalı Ay Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilyalı Ay Tarifi



Vanilyalı Ay Tarifi

275 gr un
1Û0 gr badem
200 gr tereyağı
150 gr pudra şekeri
1 paket vanilya

Un elenir 200 gr tereyağı İle iyice kıyılır Bademlerin kabukları soyulur Makinede de çekilir 50 gr un şekerle beraber yağlı una ilâve edilir Vanilya konur ve hamur yapılır Fındık büyüklüğünde parçalara ayrılır Yuvarlanarak ay şekli verilir Hafif hararetli fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Vanilyalı Ay Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilyalı Ay Tarifi



Vanilyalı Ay Tarifi

275 gram un
200 gram tereyağı
150 gram pudra şekeri
100 gram ceviz
yarım portakal kabuğu rendesi

Hamur tahtasına unu eleyiniz Üzerine tereyağını bıçakla ince ince kıyarak ilâve ediniz Cevizleri havanda dövünüz Pudra şekeri, vanilya ve portakal kabuğunu da katınız Hepsi birlikte iyice yoğrularak bir hamur elde ediniz Fındık büyüklüğündeki parçalara ayırarak, ay şekli veriniz Hafif hararetli fırında 10 dakika kadar pembeleştiriniz Daha sonra vanilya karıştırılmış pudra şekerine bulayınız ve soğutmaya koyunuz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.