ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Vanilyalı Ay Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013176)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:12 AM

Vanilyalı Ay Tarifi
 
VaniLyaLı Ay Tarifi

MALZEME:
100 gr. tereyağı
200 gr. un
80 gr. şeker
80 gr. badem
1 adet yumurta
100 gr. pudra şekeri
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI:
Tereyağ unla beraber düz bir yerde bıçakla ince ince kesilir, şeker, kabukları çıkarılıp makineden çekilmiş badem ve yumurta ilâve edilir. Hepsi karıştırılıp elle bir hamur yapılır. Hamurdan küçük eşit parçalar alarak ay şeklînde kurabiyeler yapılıp, yağlanmış tepsiye dizilir, hafif fırında pişirilir, fırından çıkan kurabiyeler vanilyalı pudra şekerine bulanır. Kurabiye sıcakken üzeri hafif yağlıdır. Pudra şekeri yarım paket vanilyayla harmanlanıp hazırlanır. Çörekler buna bulanınca üstü beyazlaşır.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:12 AM

Vanilyalı Ay Tarifi
 
Vanilyalı Ay Tarifi

MALZEMESİ
1 Çay bardağı pudra şekeri (yarısı içine, yarısı üstüne)
1 Çay bardağı eritilmiş margarin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un
Yeterince marmelât veya şekerle dövülmüş iç fındık

YAPILIŞI
1.Margarini, zeytinyağını, sütü, yoğurdu ve şekerin yarısını, bir kap içinde karıştırınız,
2.Unu yavaş yavaş ilâve ederek yumuşak bir hamur yapınız ve 5-10 dakika dinlendiriniz,
3.Hamur tahtasında, merdane ile 1/2 cm. kalınlığında açınız ve 7-cm. karelik parçalar halinde kesiniz.
4.İç kısmına biraz vanilyalı marmelât veya şekerle iyice dövülmüş iç fındık koyunuz,
5.Köşeden başlıyarak sarınız.
6.Ay şekli vererek yağlanmış tepsiye diniz ve orta ısı derecesinde fırında, pembeleşinceye kadar pişiriniz.
7.Fırından çıkarınca üstlerine vanilyalı pudra şekeri serpiniz ve servis tabağına diziniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:13 AM

Vanilyalı Ay Tarifi
 
Vanilyalı Ay Tarifi

275 gr. un
1Û0 gr. badem
200 gr. tereyağı
150 gr. pudra şekeri
1 paket vanilya

Un elenir. 200 gr. tereyağı İle iyice kıyılır. Bademlerin kabukları soyulur. Makinede de çekilir. 50 gr. un şekerle beraber yağlı una ilâve edilir. Vanilya konur ve hamur yapılır. Fındık büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yuvarlanarak ay şekli verilir. Hafif hararetli fırında pişirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:13 AM

Vanilyalı Ay Tarifi
 
Vanilyalı Ay Tarifi

275 gram un
200 gram tereyağı
150 gram pudra şekeri
100 gram ceviz
yarım portakal kabuğu rendesi

Hamur tahtasına unu eleyiniz. Üzerine tereyağını bıçakla ince ince kıyarak ilâve ediniz. Cevizleri havanda dövünüz. Pudra şekeri, vanilya ve portakal kabuğunu da katınız. Hepsi birlikte iyice yoğrularak bir hamur elde ediniz. Fındık büyüklüğündeki parçalara ayırarak, ay şekli veriniz. Hafif hararetli fırında 10 dakika kadar pembeleştiriniz. Daha sonra vanilya karıştırılmış pudra şekerine bulayınız ve soğutmaya koyunuz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.