Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cheesecake, tarifi, vişneli

Vişneli Cheesecake Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Cheesecake Tarifi



Vişneli Cheesecake Tarifi

İçindekiler

2 paket eti burçak bisküvi
150 gr yumusak margarin
1 paket vanilya
1 pınar labne peynir
1 bardak yoğurt
3 yumurta

sos için:

1 paket donmus visne
2 bardak visne suyu
2 çorba kasığı nisasta
1 bardak toz seker

Bisküvileri Tefal Rondo'ya atıp un haline getirin yumusak margarin ile yogurup kasnaklı kalıba bastırarak yayın yogurdu, toz sekeri, yumurtaları, vanilyayı çırp sonra labne peyniri ilave edip 2-3 dakika çırpıp bisküvilerin üzerine dökün önceden ısıtılmıs 180 °c fırında 30-35 dakika pisirin Diger tarafta donmus visneleri çözülmüs sekilde hazır olsun, 2 bardak visne suyu, 2 çorba kasigi seker, 2 çorba kasigi nisastayı pisirin visneler örselenmesin diye son anda ilave edin Fırından çıkarttıgınız tart soguyunca pisirdiginiz karısımı üzerine dokün, en az 24 saat dolapta dinlendikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Vişneli Cheesecake Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Cheesecake Tarifi



Konu yanlış yerde sanırım
Alıntı Yaparak Cevapla

Vişneli Cheesecake Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Cheesecake Tarifi



Uygun bölüme taşınmıştır teşekkürler uyarı için
Alıntı Yaparak Cevapla

Vişneli Cheesecake Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Cheesecake Tarifi



1,5 paket burçak bisküvi
75 gram tereyağ
Orta kat için;
2 paket PINAR labne peyniri
1 paket vanilya
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Sosu için;
dondurulmuş vişne
1 su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker

Bisküviler un haline gelene kadar robotta çekin Erimiş yağ ile karıştırıldıktan sonra kelepçeli kalıba yayılıp sıkıştırın
PINAR Labne peyniri, yumurta, şeker ve vanilya beş dakika çırpıp bisküvilerin üzerine dökün
170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Vişneler kekin üzerine koyun Vişne suyu, nişasta ve şekeri kaynatıp üzerine dökdükten sonra 1 gece buzdolabında dinlendirip servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla

Vişneli Cheesecake Tarifi

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Cheesecake Tarifi



Vişneli Cheesecake Tarifi

200 Gram Vişne püresi (İsteyen hazır alabilir)
1,5 Paket Pınar Labne
3 Adet Yumurta Sarısı
225 Gram Toz Şeker
400 Gram Pınar Krema
3 Adet Jelatin

Alt Bisküvisi İçin ;
1 Paket Yulaflı Bisküvi
50 Gram Pınar Tereyağ
20 Gram Pudra Şekeri

Jelatinleri bir kapta soğuk suda eritmeye koyunBir mayonez tenceresinde Pınar labne ve şekeri kabarıncaya kadar çırpınDaha sonra labneli karışımının içine yumurta sarılarını ve kremayı karışıma ekleyinJelatinler eridikten sonra labneli karışıma karıştırarak yedirin
Ayrı bir yerde bisküviyi parçalara ayırın ve ardından pudra şekeri ve tereyağını bir hamur haline getirene kadar yoğurunDaha sonra bisküvili karışımı kalıbın altına yayın ve labneli karışımı içine dökünDolapta soğumaya bırakın ve önceden ısıtılmış fırına 150 derecede 25 dakikaya atın Ayrıca bir kapta vişne püresini şekerle birlikte eritin ve cheescake'in üstüne dökün

Not : Eğer fırın ev tipi davlumbaz fırınsa dikkat edin üstü fazla yanmasınAyrıca 1 gün süreyle dolapta bekletmenizi öneririm

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.