Çavdar Unlu Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çavdar Unlu Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye TarifiÇavdar Unlu Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye tarifi Malzemeler: - 1 su bardağı Sinangil rus çavdarlı ekmek unu - 1 su bardağından 1 parmak eksik beyaz un - 1 yumurtanın sarısı - Yarım çay bardağı yoğurt - Yarım su bardağı zeytinyağı - 50 gr tereyağ - 1 tatlı kaşığı mahlep - 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu - 2 tatlı kaşığı şeker - 1 çorba kaşığı sirke - Yarım çay kaşığı tuz - Yarım paket kabartma tozu Yapılışı: 1- Un, haşhaş, kabartma tozu ve mahlep derin bir kapta karıştırılır ![]() 2- Başka bir kapta; yumurta sarısı, sirke, yoğurt, şeker,tuz, zeytinyağı ve küp küp doğranmış oda sıcaklığında tereyağ karıştırılır ![]() 3- Sıvı ve katı malzeme karıştırılır Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur![]() 4- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine istenilen şekil verilerek dizilir ![]() 5- 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-15 dakika pişirilir
|
|
|
|