Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyinli, börek, peynirli, tarifi, tavuklu

Peynirli Beyinli Tavuklu Börek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Beyinli Tavuklu Börek Tarifi



Peynirli Beyinli Tavuklu Börek Tarifi

1/2 kilo baklava yufkası

1 bardak süt

250 gram tereyağı

2 çorba kaşığı un

2 adet koyun beyni

1 tavuk etinin beyazı

tuz

biber

100 gram gravyer rendesi

50 gram tereyağı, 2 çorba kaşığı un ile hafif kavrulur Süt, yavaş yavaş ilâve edilir, karıştırılır, tuz, biber konur, koyulaşınca ateşten İndirilir Elde edilen bu salçaya, ince kıyılmış tavuk eti, ezilmiş beyin ve gravyer karıştırarak ilâve edilir Yufkalar yağlanır Her biri üçe katlanır, bir çorba kaşığı iç konur ve üç köşe böreği gibi büküldükten sonra yağlanmış tepsiye dizilir, üzerine tereyağı ve yumurta sürülür, fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.