Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antep, katmeri, tarifi

Antep Katmeri Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Katmeri Tarifi



Antep katmeri malzemeleri
  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • Yarım limon
  • Su
Açmak İçin:
  • Sıvı yağ
Kaymağı İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
İç Harcı İçin:
  • Antep fıstığı
  • Toz şeker
Üzeri İçin:
  • Urfa sade yağı


[*]Un, tuz, yarım limon suyu ve kıvamını alması için biraz su koyup hamuru yoğuruyoruz[*]Hamuru 20 dakika dinlendirip 5 bezeye ayırıyoruz Kaymağı için, süt ve irmiği tencerede pişiriyoruz[*]Bezelere ayırdığımız hamurları iyice sıvıyağla yağlıyoruz Açabildiğimiz kadar ince açıp içine kaymak koyuyoruz Kenarlarından ortaya doğru kapatıyoruz[*]Ortasına kaymaktan koyuyoruz Antep fıstığı ve şeker serpip tekrar kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz[*]Üzerine urfa yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.