ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Antep Katmeri Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010162)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:44 AM

Antep Katmeri Tarifi
 
Antep katmeri malzemeleri
  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • Yarım limon
  • Su
Açmak İçin:
  • Sıvı yağ
Kaymağı İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
İç Harcı İçin:
  • Antep fıstığı
  • Toz şeker
Üzeri İçin:
  • Urfa sade yağı

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg
[*]Un, tuz, yarım limon suyu ve kıvamını alması için biraz su koyup hamuru yoğuruyoruz.[*]Hamuru 20 dakika dinlendirip 5 bezeye ayırıyoruz. Kaymağı için, süt ve irmiği tencerede pişiriyoruz.[*]Bezelere ayırdığımız hamurları iyice sıvıyağla yağlıyoruz. Açabildiğimiz kadar ince açıp içine kaymak koyuyoruz. Kenarlarından ortaya doğru kapatıyoruz.[*]Ortasına kaymaktan koyuyoruz. Antep fıstığı ve şeker serpip tekrar kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz.[*]Üzerine urfa yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.