![]() |
Antep Katmeri Tarifi
Antep katmeri malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg [*]Un, tuz, yarım limon suyu ve kıvamını alması için biraz su koyup hamuru yoğuruyoruz.[*]Hamuru 20 dakika dinlendirip 5 bezeye ayırıyoruz. Kaymağı için, süt ve irmiği tencerede pişiriyoruz.[*]Bezelere ayırdığımız hamurları iyice sıvıyağla yağlıyoruz. Açabildiğimiz kadar ince açıp içine kaymak koyuyoruz. Kenarlarından ortaya doğru kapatıyoruz.[*]Ortasına kaymaktan koyuyoruz. Antep fıstığı ve şeker serpip tekrar kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz.[*]Üzerine urfa yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.