![]() |
Bezelyeli Börek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Börek TarifiBezelyeli Börek Tarifi Yapımı Malzemeler Hamur için : 2 Su bardağı un 2 Adet yumurtanın sarısı 2 Çorba kaşığı sıvıyağ Yeterince su Yarım paket margarin Tuz Patates püresi için : 2 Adet patates 1 ![]() Yarım çay bardağı süt 2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz İçine : 1 Su bardağı haşlanmış bezelye 1 Adet haşlanmış tavuk göğsü Üzerine : 1 Adet yumurtanın sarısı 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi Hazırlanışı Bir kapta unu, yumurta sarılarını, yeterince suyu ve tuzu karıştırın ![]() Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ![]() Hamuru 20 dakika dinlendirin ![]() Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ![]() Unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklüğünde açın ![]() Eritilmiş margarini bir fırçayla her hamur parçasının üzerine sürün ![]() Yağlanmış 3 adet hamur parçasını üst üste dizin ![]() Diğer hamurları da aralarına margarin sürerek üst üste dizin ![]() 5 Dakika buzlukta bekletin ![]() Sonra hamurları merdane yardımı ile tekrar açın ![]() Aralarına eritilmiş margarin sürün ![]() Üst üste dizerek buzlukta 10 dakika daha bekletin ![]() Buzluktan çıkardıktan sonra 3 milimetre kalınlığında açın ![]() Püre için hazırladığınız malzemeleri bir çatal yardımı ile ezdikten sonra içine margarini, sütü, rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu ekleyin ![]() Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyun ![]() Yufkanın dört bir yanını üst üste koyarak kapatın ![]() Ters çevirerek çok az yağlanmış tepsiye dizin ![]() Üzerine 4 santim aralıklarla bir bıçak yardımı ile çizik atın ![]() Çırpılmış yumurtanın sarısını sürüp, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında pişirin ![]() Dilimlediğiniz böreğin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|